J.Rinta-Jouppi logo

Opas käytetyn auton ostajalle

Auton hankkiminen saattaa tuntua hankalalta, varsinkin jos autoista ei ole paljon kokemusta. Oheisen oppaan avulla sinun on helpompi lähteä autokaupoille.

Liikkeestä aina luotettavimmin!

Kun hierot kauppaa yksityisen automyyjän kanssa, saat olla korvat höröllä ja silmä kovana. Sinun tulee varmistua siitä, että auton tiedot vastaavat rekisteritietoja ja että myyjä on oikeasti auton omistaja. Samoin sinun pitää tarkistaa, että mittarissa koreilevat ajokilometrit pitävät varmasti paikkansa. Kun ostat meiltä, voit olla varma, että nämä asiat on jo hoidettu, ja lisäksi olemme tarkastaneet myös auton kunnon. Liikkeestä ostettaessa kuluttajansuojakin on parempi.

Oston yhteydessä voit hankkia meiltä tiettyihin autoihin myös Prima-lisäturvan. Se kattaa kaikki ajoneuvon alkuperäiset elektroniset ja mekaaniset osat sekä koko korjauksen ilman omavastuuta 5000 euroon asti. Prima-lisäturva on voimassa joko 12 kuukautta tai 20 000 km, kumpi tuleekaan ensin täyteen. Pienellä lisämaksulla saat paljon mielenrauhaa!

Prima-esite

Millainen auto minun pitäisi hankkia?

Jos olet kaupungissa asuva sinkku, tila-auto saattaa olla hieman ylimitoitettu tarpeisiisi. Jos taas asut maalla ja sinulla on iso perhe, matala kaksipaikkainen urheiluauto ei välttämättä tee arjesta sujuvampaa. Liikkeissämme on laaja valikoima eri merkkejä ja malleja, ja myyjämme ovat paikalla sinua varten. Jos et ole varma, millainen auto sopisi parhaiten sinun tarpeisiisi, autamme sinua löytämään juuri sen oikean!

Kerro itsestäsi

Auton rekisteröinti ja vakuutukset

Auto pitää vakuuttaa ja rekisteröidä viimeistään seitsemän päivää oston jälkeen. Saatavilla on monenlaisia vakuutuksia, ja niitä hommatessa kannattaa vertailla auton arvoa sekä vakuutuksen hintaa. Vanhemmalle ja huokeammalle ajokille ei välttämättä kannata hankkia täyskaskoa, mutta esimerkiksi hinauspalvelu kannattaa ottaa kiesin iästä riippumatta. Kun ostat liikkeestä, rekisteröinti ja vakuutusten hankkiminen käy kätevästi samalla kertaa, ilman ylimääräistä vaivaa.

Paljonko autoon pitää käyttää rahaa?

No, se on tietenkin omista tarpeista ja omasta budjetista kiinni. Pienemmät, vanhemmat ja enemmän ajetut autot ovat tyypillisesti edullisempia kuin vastakohtansa. Kun olet löytänyt sen oikean, sinun ei tarvitse kuitenkaan lyödä koko summaa kerralla tiskiin, vaan meiltä voit saada myös turvallisen ja edullisen autorahoituksen. Luotettavia yhteistyökumppaneitamme ovat Suomen tunnetuimmat rahoitusyhtiöt.

Rahoituslaskelma


Autokauppa–suomi-sanakirja

Esittelyauto

Automyyjän kielellä myös eskari. Esittelyautot ovat muuten uusia autoja, mutta niillä on ajettu joitakin satoja kilometrejä, koska ne ovat olleet koeajokäytössä. Tästä syystä myös esittelyauton myyntihinta on hieman pienempi kuin ajamattomalla autolla.

Heti ajoon / heti toimituksessa olevat

Tämä uusia autoja koskeva termi tarkoittaa sitä, että kyseinen auto löytyy myymälästä, eikä sitä tarvitse tilata erikseen tehtaalta. Nopein lääke uuden auton kuumeeseen!

Tehdastakuu

Valmistajan uudelle ajoneuvolle määrittämä takuuaika, joka kattaa osista tai valmistuksesta johtuvat tekniset viat. Takuun voimassaolo edellyttää auton huolto-ohjelman noudattamista.

Määräaikaishuolto

Ajettuihin kilometreihin perustuva huolto. Valmistaja on määrittänyt tietyillä kilometrimäärillä tehtävät huollot huolto-ohjelmassa.

Takuuhuolto

Auton takuun voimassaolon aikana tehtävä huolto tai takuun voimassaolon ehtona oleva huolto.

Tuontiauto

Tuontiauto on nimensä mukaisesti tuotu ulkomailta, esim. Saksasta tai Ruotsista.

Rekisteröity pakettiautoksi

Pakettiautoksi rekisteröidyssä autossa ei saa kuljettaa yhtä monta matkustajaa kuin henkilöautossa, mutta myös maksettavan dieselveron määrä on silloin pienempi.

Prima-lisäturva

Rinta-Joupin tietyille autoille tarjoama lisävakuutus, joka kattaa ajoneuvon alkuperäiset elektroniset ja mekaaniset osat joko 12 kk tai 20 000 km.

Vakkari

Automyyjien slangia vakionopeudensäätimelle.

Toimitusmyynti

Toimitusmyynti tarkoittaa sitä, että auto voidaan tarvittaessa toimittaa myös toiseen Rinta-Joupin toimipisteeseen.

Alv. vähennyskelpoinen

Auton myyntihinnasta (tuontiautoissa autoverottomasta) saa yritykselle ostettaessa vähentää arvonlisäveron. Yleensä tällainen auto on ollut jo aiemmin yrityksen käytössä esim. leasing-autona, maatalouskäytössä yms. yrityksen omistuksessa.

Outlet-auto

Joissain myymälöissämme on edullisen hintaluokan autoja, jotka ovat ns. outlet-autoja.

Lohkolämmitin

Auton moottorin lämmitin. Automyyjien slangilla myös lohko tai lohkari.

Sisäpistoke

Moottorin lämmityksen yhteydessä auton sisätilojen lämmittämiseen käytettävän puhaltimen pistoke.

Ilmuri

Ilmastointi automyyjien kielellä.

J.Rinta-Jouppi logo
Ylös