• Otamme autosi vaihdossa
 • Kotimainen perheyritys
 • Yli 3000 auton valikoima
 • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
Käytetyt sähköautot korko 3,99 % + kulut. ⚡ Tutustu ja osta!

Meiltä sähköauton turvalliset latausasemat asennettuna koteihin ja yrityksille

Sähköautoa ladataan

Sähköauto ja sen turvallinen nopea lataaminen vaatii siihen suunnitellun sähköauton latauspisteen. Turvalliseen lataamiseen suunnitellut sähköautojen latauslaitteet takaavat helppokäyttöisyyden ja tarkoituksenmukaisen lataustehon ajoneuvoille. Sähköalan asiantuntijat, muun muassa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes sekä Suomen sähköteknisen alan standardointijärjestö Sesko eivät vaaratilanteiden välttämiseksi suosittele lataamista tavallisesta pistorasiasta, vaan siihen tarkoitetulla latauslaitteella.

Aina, kun suorittaa sähköauton lataamisen oman kodin sähköjärjestelmästä, tulee varmistua sähkö- ja paloturvallisuudesta. On tavallista, että auton akku ladataan yöllä. Tällöin ei huomaa, jos pistorasia syttyy tuleen. Talon seinässä oleva pistorasia voi olla kulunut ja hapettunut ja siten, aiheuttaa palovaaran.

"Tavallisia maadoitettuja suko-pistorasioita (16 A) ei ole suunniteltu kestämään jatkuvaa ja toistuvaa korkeaa kuormitusta, kuten läpi yön tapahtuvaa sähköauton latausta." (Tukes 2019)

Vakuutusyhtiöt suosittelevat että pistorasiat ja latausjärjestelmät ovat aina tarkastutettu sähköalan asiantuntijalla, sekä voivat asettaa vakuutusehdoissaan ja suojeluohjeissaan lisävaatimuksia kotitalouspistorasian käytölle sähköauton lataamiseen liittyen. Mikäli aiot ladata autoasi tavallisesta kotipistorasiasta, varmista asia kotivakuutuksen myöntäneeltä vakuutusyhtiöltäsi. Tämä koskee myös mm. työpaikalla tai loma-asunnolla tapahtuvaa latausta.

Voit lukea lisää sähköauton lataamisesta tutustumalla sähköautojen kotilatauksen pikaoppaseen täältä.

Latauspiste kotiin – Tuotteemme ja ratkaisumme

Kun ostat laitteen asennettuna, pidennämme 2 vuoden laitetakuuaikaa yhdellä vuodella. Latauslaitteen asennus on kotitalousvähennyskelpoinen.

 Ensto Home latauslaite

ENSTO ONE HOME LATAUSLAITE

11 kW latauslaite kiinteällä Type 2-latauskaapelilla soveltuu kaikkien Type 2 ajoneuvojen tehokkaaseen kotilataamiseen. Latauslaite säädettävissä kohteen mukaan alempaan tehoon. Asemaan sisältyy kiinteä latauskaapeli.

ASENNETTUNA 1490 €

Pelkkä laite 790 €

 Charlie latauslaite

CHARLIE LATAUSLAITE

22 kW latauslaite Type 2-pistokkeella soveltuu kaikkien ladattavien ajoneuvojen tehokkaaseen kotilataamiseen. Lataamiseen käytetään erillistä latauskaapelia. Latauslaite säädettävissä kohteen mukaan alempaan tehoon. Asemaan ei sisälly latauskaapelia.

ASENNETTUNA 1689 €

Pelkkä laite 990 €

plugit-latauskaapeli

PLUGIT LATAUSKAAPELI EV

• Type 1 -latauskaapeli, 4 metriä 1x32A

• Type 2-latauskaapeli, 4 metriä 3x32A

HINTA 259 €

J. Rinta-Joupin latausaseman asennus kotiin sisältää

 • Kolmen vuoden laitetakuun
 • Latauspisteen pinta-asennuksen tarvikkeineen (asennus seinään)
 • Latauspisteelle tarvittavan pinta-asennettavan syöttökaapelin, max. 15m (kaapeloitava suoraan sähkökeskukselta)
 • Edellä mainittujen tarvikkeiden sähköasennustyön
 • Läpiviennin puurakenteeseen (betoniseinien läpiviennit veloitetaan erikseen)
 • Latauslaitteen sähkönsyötön kytkemisen kiinteistön sähkökeskukseen ja tarvittaessa vikavirtasuojan (laitekohtainen) asennuksen
 • Käyttöönottotarkastuksen ja dokumentoinnin
 • Käyttö- ja huoltokoulutuksen

 

Lisätietoa sähköauton kotilatauslaitteen asennuksesta

Asennustyöstä on myös mahdollista saada kotitalousvähennys! Asennuspalvelu kattaa latauslaitteen asennuksen, asennustarvikkeet sekä tarvittavat liitosjohdot. Lisäksi asennuspalveluun sisältyvät vaaditut mittaukset, tarkastukset, testaukset sekä laitteen huolto ja käyttökoulutus.

Latauslaitteet alk. 790 €!

Osta omasi nyt

Toimintasäde tunnin latauksella

Huomioi, että ladattava ajoneuvo vaikuttaa lataustehoon.

auton-latausaseman-toiminta-säde

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä ja asennetaan latausasema kotiisi!

Lisätietoja rekisteristä ja tietojen käytöstä saat tietosuojaselosteestamme.