• Otamme autosi vaihdossa
  • Kotimainen perheyritys
  • Yli 3000 auton valikoima
  • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
RAJATTU ERÄ: tarjoushintaisia vaihtoautoja huippu rahoitustarjouksella! - Katso tarjousautot

Käytetyt autot viedään käsistä: J. Rinta-Jouppi investoi 15 miljoonaa euroa autovaraston kasvattamiseen

3.6.2020

 

Vastoin odotuksia, vaihtoautokauppa nyt vahvassa kasvussa

Yksi Suomen suurimmista autoliikeketjuista, Jarmo Rinta-Jouppi Oy investoi yhteensä 15 000 000 euroa vaihtoautovarastonsa nopeaan täydentämiseen. Tavoitteena on ostaa alkukesän aikana jopa 1000 käytettyä autoa lisää myytäväksi, sillä vaihtoautojen kysyntä on ollut huimassa nousussa. Ketjun käytettyjen henkilöautojen kauppa kasvoi kuluneen vuoden huhtikuussa vajaat 10 % ja toukokuussa jopa 15 %, huolimatta koronavirusepidemian aiheuttamasta globaalista epävakaudesta. Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan vastaavat käytettyjen henkilöautojen myyntilukemat koko maan osalta olivat huhtikuussa synkät -19 %, sekä toukokuussa -5,5 %. Aiemmin J. Rinta-Jouppi tiedotti, että yrityksen matkailuajoneuvojen kysyntä oli kasvanut miltei 300% kuluneen huhtikuun aikana verrattuna vuoden takaisiin lukemiin.

Käytettyjen autojen rajattu tarjonta kasvun hidasteena 

”Uusien ajoneuvojen myynti on tänä vuonna jäämässä koko maassa arviolta noin neljänneksen viime vuodesta. Ensirekisteröinnit olivat huhtikuussa -38,6 % ja toukokuussa jo hurjat -53,1 % viime vuoden lukemista. Lukemat ovat ennätyksellisen alhaiset. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kuluttajat eivät korvaa vanhoja autoja uusilla, vaan vanha auto vaihdetaan usein jo omistuksessa olleeseen. Samalla osa ostaa käytetyn auton ilman vaihtokauppaa. Joten haluttujen käytettyjen henkilöautojen varasto supistuu entisestään samaan aikaan kun niiden kysyntä nousee. Varastoon investoimalla haluamme varmistaa, että vastaamme entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin ja täten, poistamme myös kasvun esteet”, kertoo J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

Työpaikkoja aukeaa lisää kysynnän kasvun vuoksi

J. Rinta-Joupin toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi huomauttaa, että kunnianhimoiset tavoitteet vaativat kokonaisvaltaisia satsauksia.  ”Näemme, että tällä hetkellä autokaupan puolella voittoja voidaan hakea erityisesti vaihtoautojen puolelta ja siksi sen vahvistaminen on meille juuri nyt todella kriittistä. Autovaraston nopea ja aggressiivinen kasvattaminen vaatii kuitenkin uusien ostojen ohella lisää työtä tekeviä käsipareja itse ostotoiminnan puolelle. Olemme kasvattaneet ostajiemme joukkoa voimakkaasti lähiaikoina ja tarkoitus on palkata lisää ammattitaitoista henkilökuntaa yhä enemmissä määrin vahvistamaan nykyistä osto-organisaatiotamme, ja täten myös kilpailukykyämme”, kertoo Juha Rinta-Jouppi.

 

Lisätiedot:

Markku Ala-Hakuni, J. Rinta-Jouppi Oy, myyntijohtaja, puh. +358 40 736 6800

 


Jarmo Rinta-Jouppi Oy on yksi Suomen suurimmista autokauppaketjuista. Vuonna 1987 perustettu ketju on erikoistunut sekä käytettyjen, että uusien autojen, sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin.  J. Rinta-Joupilla on yhteensä 15. toimipistettä kymmenellä eri paikkakunnalla. Pääkonttori sijaitsee Seinäjoella. Se työllistää yli 200 automyynnin asiantuntijaa, vuosimyynnin ollessa yli 17 000 ajoneuvoa. Maan merkittävimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvan vaihtoautokaupan merkkiedustuksiin kuuluu Ford, Kia, Mitsubishi, Adria, Kabe, Sun Living, sekä Bürstner.


 

Takaisin tiedotteisiin