• Otamme autosi vaihdossa
  • Kotimainen perheyritys
  • Yli 3000 auton valikoima
  • Autojen kotiintoimitus jopa 24h

Juuret Seinäjoella, osaamisalueena koko Suomi

Sukumme, Rinta-Joupin autokaupan juuret ulottuvat 1950-luvulle, jolloin Suomi vähitellen alkoi autoistua. Perintönä autokaupan opit saanut Jarmo Rinta-Jouppi perusti J. Rinta-Jouppi Oy:n vuonna 1987. Yhtiömme päätoimipiste sijaitsee Seinäjoella, josta olemme vähitellen laajentaneet toimintaa muualle Suomeen. Yritystä perustaessaan Jarmo ei tiennyt, mitä hänen nimensä ensimmäinen kirjan tulisi autokaupalle merkitsemäänkään.

Alussa myimme käytettyjä henkilö- ja pakettiautoja sekä matkailuautoja ja -vaunuja. Vuonna 1993 laajensimme toimintaa uusien autojen myyntiin, kun avasimme Seinäjoella Ford-kaupan. Nykyisin myymme Fordeja Seinäjoen lisäksi Kuopiossa ja Tikkurilassa. Huoltotoimintaa harjoittamme Seinäjoella, Kuopiossa ja Tikkurilassa.

Matkailuautoilun luotettu asiantuntija

Olemme yksi Suomen suurimmista caravan-kauppiaista. Näidenkin tuotteiden kaupan aloitimme käytetyillä ajoneuvoilla, kunnes vuonna 2008 aloimme myydä Lahden toimipisteellä uusia Adria-matkailuautoja ja -vaunuja.

Myöhemmin tuotevalikoimaamme on laajennettu uusilla merkeillä: nykyisin Adrian lisäksi valikoimastamme löytyvät myös Kabe, Bürstner ja Sun Living. Samalla näiden merkkien jakelupisteiden määrää on lisätty ja nykyisin myymmekin uusia caravan-merkkejä jo kuudella paikkakunnalla. Myymme vuodessa yli 1 200 uutta ja käytettyä matkailuautoa ja -vaunua.

Kia mukaan merkkiedustuksin

Vuonna 2014 aloitimme Kia-kauppiaana Tikkurilassa. Vuotta myöhemmin käynnistimme Kia-myynnin Seinäjoella ja vuonna 2016 Tampereella. Kia-merkin myötä uusien autojen myyntimme lähti voimakkaaseen kasvuun ja nykyisin myymmekin jo yli 3 000 uutta henkilö- ja pakettiautoa vuosittain. Meidät on palkittu useilla kansallisilla ja kansainvälisillä palkinnoilla menestyksekkäänä Kia-kauppiaana. Tällä hetkellä Kia-myyntimme sijaitsevat Helsingin Ala-Tikkurilassa sekä Seinäjoen Jouppilantiellä. 

Uusien autojen kaupasta ja huoltotoiminnasta onkin tullut tärkeä osa toimintaamme, vaikka juuremme ovatkin ennen kaikkea vahvassa vaihtoautokaupan osaamisessa.

Pitkät perinteet ovat hyvä pohja uudenlaiselle tekemiselle ja kokeilemiselle.

Kohti tulevaisuutta

Merkittävä muutos yrityksessämme tapahtui vuonna 2015, kun Juha Rinta-Jouppi aloitti uutena toimitusjohtajana. Yrityksen perustaja Jarmo Rinta-Jouppi siirtyi samalla toimitusjohtajan tehtävästä hallituksen puheenjohtajaksi. Juhan johdolla yrityksemme toimii nyt neljännessä polvessa.

Tällä hetkellä meillä on 18 toimipistettä eri puolilla Suomea, neljällätoista paikkakunnalla. Samalla kun toimipisteidemme määrä on lisääntynyt ja toiminta laajentunut, on henkilökuntamme määrä moninkertaistunut työllistäen yli 250 myynnin ja huoltotoiminnan ammattilaista.

Vaikka moni asia on vuosien saatossa muuttunut, on mukana pysynyt aina yksi ohjaava tekijä. Me nimittäin joustetaan viimeiseen asti ja ollaan oikeasti valmiita etsimään se paras ja järkevin vaihtoehto jokaiselle asiakkaalle. Kaikille löytyy aina se sopiva auto, siitä me pidetään huoli ja siinä on sitä jiitä. Onhan se jo yrityksen nimessäkin luvattu.

J. Rinta-Jouppi, Autokauppa, jossa on jiitä.