• Otamme autosi vaihdossa
  • Kotimainen perheyritys
  • Yli 3000 auton valikoima
  • Autojen kotiintoimitus jopa 24h

Auton ostaminen ja hankinta - ostajan tietopaketti, jossa on jiitä

Oletko vaihtamassa vanhaa autoa toiseen tai ostamassa uudempaa autoa? J. Rinta-Joupin ajoneuvon osto-opas kertoo miten teet hyvät autokaupat, sekä antaa vastaukset ja vinkit liittyen auton hankintaan. 

Tiesitkö, että Suomessa tehdään vuodessa noin 600 000 autokauppaa. Suurin osa myydyistä autoista on vaihtoautoja. Uusi tai käytetty auto voikin olla erinomainen hankinta, mutta tällaisen ajoneuvon ostoprosessi voi tuntua ajoittain haastavalta. Herää kysymyksiä, kuten mistä auto kannattaa ostaa? Kuinka erottaa hyvät autoyksilöt huonommista vaihtoehdoista? Miten varmistua siitä, että hinta on kohdallaan? Mitä jos autoon tulee jokin vika pian kauppojen jälkeen?

Itselle sopivan auton löytämiseen vaikuttavat oma kärsivällisyys, asiaan paneutuminen ja maltti. Ennen auton hankintaa kannattaa lähteä liikkeelle omista tarpeista, miettiä auton käyttötarkoitus, sekä varata aikaa oikeanlaisen ajoneuvon etsimiseen.

Hyvitys omasta nykyisestä autosta

Usein, uudempaa autoa ostava henkilö haluaa antaa vaihdossa oman käytetyn auton. Mikäli et ole ostamassa uutta autoa vanhan tilalle, voit myös myydä meille autosi suoraan. Oman vanhan auton arvo on tapauskohtaista ja riippuu eri tekijöistä. Ostettava auto, oman auton kunto, huoltohistoria ja lisävarusteet vaikuttavat osiltaan suuresti asiakkaalle annettavaan oman auton hyvityshintaan. Hyvityshinta on se hinta, joka vähennetään uuden ajoneuvon kauppahinnasta kauppasopimusta tehtäessä.

Ostajan kannattaa pitää silmällä J. Rinta-Joupilla ajoittain aktiivisena olevia kampanjoita, joissa ylihyvitämme vanhasta vaihtoautostasi runsaasti enemmän kuin normaalisti vaihtaessasi autosi valikoituihin varastoautoihimme. On myös hyvä tietää, että otamme vaihdossa lähes minkä tahansa ajoneuvon tai menopelin, kuten peräkärryt, veneet ja moottoripyörät.

 

Kartoita omat tarpeet ja auton käyttötarkoitus

Määritä aina ensimmäisenä uuden auton kriteerit ja oma budjetti. Käyttötarvetta kartoitettaessa erityisesti tilantarve, käyttökustannusten suuruus ja ajomäärä tulee ottaa huomioon. Yksi auton valintaan vaikuttavista tekijöistä on käyttövoima, joka vaikuttaa merkittävästi autosta kertyviin käyttökustannuksiin.

Ekologiset seikat ovat usein kuluttajien mielissä ja erilaisia polttoaineita kannattaa verrata keskenään käyttötarpeeseen peilaten. J. Rinta-Joupilla asioidessasi, myyjämme auttavat sinua kartoittamaan tarpeesi reunaehdot kokonaisuudessaan, kuten millaista autoa olet hakemassa ja millainen hintahaarukka sinun budjettiisi sopii.

Tutustu autoon huolellisesti ulkoisesti

Turvallisen autokaupan numero ohje yksi, kokeilemalla ja koeajamalla saattaa mahdolliset ongelmat ja viat nousta esiin jo ennen kauppoja. Auton ulkokuorta kannattaa katsoa monesta eri suunnasta värierojen ja epätasaisuuksien huomaamiseksi. Verkossa asioidessa, käy tarkasti läpi jokainen tuotekuva. Tutki mös auton alusta mahdollisimman hyvin. Helmojen ja lokasuojien kunnon ja materiaalin voi tarkistaa varovasti koputtelemalla. Muista, että suuri osa ulkoisista vaurioista, kuten naarmut ja nirhaumat, ovat korjattavissa huolellisella vahauksella.

Pidä mielessä rutiinikysymykset

Tarkista aina auton lisävarusteet huolellisesti. J. Rinta-Joupin myyjät antavat sinulle tiedot auton mahdollisesta kolarihistoriasta ja sen aiheuttamista toimenpiteistä. Saat myös tiedot auton huoltohistoriasta, joten tarkistaa että huollot on tehty ajallaan ja luotettavissa korjaamoissa. Meillä autokaupan tekeminen on turvallista ja asiakkaan asema hankalassakin tilanteessa helpompi. Kokeneet ja ammattitaitoiset automyyjämme kertovat sinulle tärkeimmät tiedot autosta ilman kysymistäkin.

Käy läpi auto ja sen huoltokirja huolellisesti

Täydellinen ja hyvin hoidettu huoltokirja kertoo autosta paljon. Mikäli autoa on huollettu säännöllisesti ei suuria kilometrilukemia kanna pelästyä, sillä paljon ajettu ja hyvin huollettu auto saattaa olla parempi kuin huoltamaton ajoneuvo. Ostajana sinun kannattaa tarkistaa huoltojen ajankohdat, sekä mahdollinen jakopäänhihnan viimeisin vaihto. Näin vältät kalliit huoltotoimenpiteet ja moottorivaurion jo alussa. J. Rinta-Joupilla, meidän tehtävämme on löytää sinulle parhaiten omia haluja ja tarpeitasi vastaava ajoneuvo.

Kauppoja tehtäessä selvitätte myyjän kanssa vanhan autosi hyvityshinnan perusteluineen, sekä käytte läpi käytetyn autosi ja ostettavan auton yleiskuntoa, huoltohistoriaa ja mahdollisia tulevia huoltotoimenpiteitä. Myyjämme kartoittavat huolellisesti myös tarvitsetko sellaisia lisävarusteita kuten lohkolämmitin, talvirenkaat, suksiboksi tai peräkoukku.

 

Koeajo on ostopäätöksen kannalta tärkein vaihe

Koeajo antaa sinulle mahdollisuuden kokea ostettava auto käyttötilanteessa. Koeajon avulla selvität, vastaako ajoneuvo toiveitasi ja tarpeitasi. Koeajossa aja erilaisilla tien pinnoilla ja ajonopeuksilla. Pitkä matkaa tuo esiin auton piirteet ja mahdolliset viat. Testaa jarrut, vaihteisto, kytkin ja käännä ohjauspyörä ja pyörät äärilaitoihin asti.

Varmista, ettei autosta lähde ylimääräisiä, varoittavia ääniä. Uudemmissa autoissa suositellaan, että asiakas kokeilee eri ajomoodit ja niiden vaikutuksen ajokokemukseen. Kannattaa myös tarkoin selvittää mahtuvatko mahdolliset lastenistuin, koiran kuljetushäkki ja omat harrastusvälineet mukaan kyytiin. Koeajon voit varata helposti käymällä läpi autovalikoimamme ja etsimällä haluamasi auton.

Kuluttajansuoja turvaa kaupanteon

Auton ostoa harkittaessa ensimmäisenä kannattaa miettiä, ostaako autoliikkeestä vai yksityiseltä myyjältä. Halvasta hinnasta huolimatta, yksityisiin myyjiin liittyy aina riski. Yksityiseltä ostettaessa kuluttajalla ei ole kuluttajan suojaa. Tästä syystä myöhemmin ilmaantuvat viat ovat ostajan vastuulla. Autoliikkeessä asioitaessa kuluttajilla on aina hyvä taloudellinen turva. On myös hyvä huomioida, että autoliikkeet tarjoavat yksityisiä monipuolisempia rahoitusratkaisuja auton hankintaan.

Auton rahoitus

Auton osto on aina iso ostopäätös. Osa hankkii auton käteisellä, pankkikortilla tai luottokortilla, samalla kuintenkin yli puolet asiakkaistamme ostaa auton luotolla, eli maksaa autoa takaisin turvallisesti pienemmissä kuukausierissä J. osamaksulla. Oli ajoneuvotarpeesi mikä tahansa, J. Rinta-Joupilla on tarjolla monia erilaisia rahoitusratkaisuja, jotka mahdollistavat sinulle monien eri hintaluokkien autojen hankkimisen.

Rahoitushakemus, eli luottopäätöksen anomus tehdään verkossa, tai myyjämme voi tehdä hakemuksen puolestasi asioidessasi liikkeessämme paikan päällä. Vastauksen saat viimeistään seuraavana arkipäivänä. Hakemukseen määritetään sinulla oleva käsiraha, maksuaika kokonaisuudessaan ja viimeinen suurempi erä. Voit hakea luottopäätöstä myös alustavasti, sillä se ei sido sinua mihinkään. Voit myös liisata auton J. yksityisleasing -palvelun avulla.

 

Autoon hankittava lisäturva

Autoilun kuulu olla huoletonta. Käytettyihin vaihtoautoihin saatava J. autoturva antaa ennakoivaa turvaa ja apua yllättävien tilanteiden varalle. Tämä lisäturva on saatavilla valintasi mukaan joko 12 kk / 20 000 km, tai 24 kk / 40 000 km. Se kattaa suurimman osan moottoriin, vaihteistoon, jarruihin, ohjaukseen, varusteluun (vain tehdasasennettuun), turboon, voimansiirtoon, sähkötekniikkaan, polttoainejärjestelmiin, jäähdytysjärjestelmiin, jousitukseen ja ilmastointiin liittyvistä alkuperäisistä elektronisista ja mekaanisista osista.

Autovakuutus

Autoa ostaessasi me J. Rinta-Joupilla hoidamme auton paperityöt puolestasi. Toimistomme myyntiassistentin avustuksella auton vakuutusasiat ja rekisteröinti laiteaan välittömästi voimaan. Olemassa oleva liikennevakuutus voidaan siirtää uuteen autoon.

Meiltä saatava J. autovakuutus on pysyvästi edullinen kaskovakuutusratkaisu, joka sisältää asiakkaillemme erikoisalennuksen kahdeksi ensimmäiseksi vuodeksi. Ajoneuvojen J. autovakuutus, eli J. Rinta-Joupin autovakuutus, eli kasko on saatavissa ainoastaan J. Rinta-Joupin toimipisteissä. Kaskovakuutus, omavastuu ja sen laajuus on sinun itse päätettävissä.

Ajoneuvon luovutus

Paperitöiden valmistuttua ja kauppojen teon jälkeen on ostamasi autosi valmis luovutukseen. J. Rinta-Joupin osaavat myyjät käyvät luovutuksen yhteydessä läpi uuden autosi kauttaaltaan, esitellen tarvittaessa todella yksityiskohtaisesti ajoneuvon lisävarusteet, asetukset, hallintapaneelin, ajotietokoneen ja muut hallintalaitteet. Lisäopastusta saadaksesi, pyydä myyjältä apua ja kysy kaikki mitä autosta haluat tietää. Tämän jälkeen olet valmis nauttimaan uudesta autostasi. Mikäli huoltoasiat tulevat ajankohtaiseksi, olet tervetullut Helsingin, Kuopion ja Seinäjoen autohuoltoomme huollattamaan autosi kuntooon.

 

Voit myös tutustua Sähköauton ostajan oppaaseen, mikäli erityisesti sähköauton ostaminen on sinua kiinnostava vaihtoehto

 

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Lisätietoja rekisteristä ja tietojen käytöstä saat tietosuojaselosteestamme.