• Otamme autosi vaihdossa
  • Kotimainen perheyritys
  • Yli 3000 auton valikoima
  • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
NYT ON PULA KÄYTETYISTÄ MATKAILUAUTOISTA JA HENKILÖAUTOISTA - MYY AUTOSI MEILLE!

Matkailuajoneuvomyyjä voi tienata reippaasti yli suomalaisten mediaanipalkan

21.12.2020

Osaavan caravan-kauppiaan kuukausitulot parhaimmillaan useissa tuhansissa euroissa

Yhden Suomen suurimman autoliikeketjun, Jarmo Rinta-Jouppi Oy:n mukaan matkailuajoneuvojen kaupassa asiansa osaava, keskiverto myyjä voi päästä jopa lähes viiden tuhannen euron kuukausituloihin, kun huomioidaan provisiopohjaisen palkkauksen pohjatulot, työsuhde-edut ja erilaisten caravan-tuotteiden tuomat komissiot.

”Laskujemme mukaan, kiitos tänä vuonna vauhdittuneen matkailuajoneuvojen myynnin, hyvän ja aktiivisen caravan-kauppiaan on meillä täysin mahdollista päästä merkittävästi, eli arviolta n. 1 500 – 1 600 € suomalaisten 3 350 € mediaanipalkkaa korkeammille ansioille. Tämä tarkoittaa parhaimmillaan jopa 60 000 € vuosituloja”, kertoo J. Rinta-Joupin caravan-asiantuntija ja paikallisjohtaja Petri Keisala.

Matkailuautomyyjän palkkahaitari on suuri – oma osaaminen ja aktiivisuus ratkaisevat

”Osaava ja kokenut matkailuautojen ja asuntovaunujen huippumyyjä voi täysin realistisesti tienata ajoittain jopa 70 000 € vuodessa. Toki on huomioitava, että hyvä palkka vaatii paljon työtä – varsinkin kalliimpia tuotteita on saatava myydyksi useita kappaleita. Monilla liikkeillä on myös käytössään kvartaalikohtaiset bonuspotit, jotka on tässä otettu huomioon. Ne jaetaan sellaisten myyjien kesken, jotka pääsevät omiin henkilökohtaisiin tavoitteisiinsa tietyllä vuosineljäksennellä.  Tällaiset potit ovat suuruusluokassaan usein joitain tuhansia euroja. Korostan kaikesta huolimatta, että provisio-pohjaisessa myyntityössä on vaikea koskaan kiinteästi luvata yhtään mitään. Alan vuositason palkkahaitari on n. 40 000 – 70 000 €. Mutta, työntekijän oma aktiivisuus, taidot ja kunnianhimo vaikuttuvat merkittävästi kunkin henkilön lopullisiin vuosituloihin”, kertoo J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

Rinta-Joupilla riittää nyt töitä halukkaille ja hyville caravan-alan uusille huippumyyjille

”Poikkeusaika sysäsi caravan-alan vahvaan nousuun ja myynti suorastaan räjähti. Caravan-alalla riittää nyt töitä ja monella matkailuajoneuvoja kaupittelevalla ketjulla onkin rekrytoinnit jatkuvasti päällä – niin myös meillä. Uuden vaihteen ollessa päällä, avaamme heti vuoden 2021 alussa matkailuajoneuvoihin erikoistuneen toimipisteen Ouluun. Henkilökunta uudessa pisteessä tulee olemaan pääosin uutta miehistöä. Haluan huomauttaa, että haku näihin positioihin on jo alkanut. Aiempaa kokemusta ei myöskään kaikkiin rooleihin vaadita”, Ala-Hakuni toteaa.

  

Lisätiedot: Markku Ala-Hakuni, Rinta-Jouppi Oy, myyntijohtaja, puh. +358 40 736 6800

Jarmo Rinta-Jouppi Oy on yksi Suomen suurimmista autokauppaketjuista. Vuonna 1987 perustettu ketju on erikoistunut sekä käytettyjen, että uusien autojen, sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin.  J. Rinta-Joupilla on yhteensä 17. toimipistettä kolmellatoista eri paikkakunnalla. Pääkonttori sijaitsee Seinäjoella. Se työllistää yli 250 automyynnin asiantuntijaa, vuosimyynnin ollessa yli 19 000 ajoneuvoa. Maan merkittävimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvan vaihtoautokaupan merkkiedustuksiin kuuluu Ford, Kia, Mitsubishi, Adria, Kabe, Sun Living, sekä Bürstner.

Takaisin tiedotteisiin