• Otamme autosi vaihdossa
 • Kotimainen perheyritys
 • Yli 3000 auton valikoima
 • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
Rahoitustarjous: Erä uusia Kia- ja Ford-malleja alkaen 1 % korolla. Tutustu ja osta!

10.6.2022

Myyntitilasto: kuudennes kaikista myydyistä käytetyistä sähköautoista on Tesla

Käytetyissä sähköautoissa Tesla on ylivoimaisesti kysytyin ja myydyin automerkki kotimaisessa vaihtoautokaupassa. Vaihtoautojen asiantuntijaketju J. Rinta-Joupin myyntitilastojen mukaan alkuvuodesta joka kuudes myyty täyssähköauto oli Tesla. Tilastoissa vertailtiin 1.1.–31.5.2022 vuoden takaiseen vastaavaan ajanjaksoon.

Tammi-toukokuun aikana myytyjen, käytettyjen sähköautojen kakkossijalle ylsi Volkswagen. Merkin kappalemääräinen myynti jäi vain noin puoleen Teslasta. Kolmanneksi sijoittui Renault. Ruotsalainen, Volvon omistama Polestar oli viides.

"Sähköautojen markkina luo pelisäännöt uusiksi. Vahvat saksalaismerkit, kuten Audi, Mercedes-Benz ja BMW ovat saaneet antaa tilaa uusille, vahvoille kilpailijoille. Tesla ja Polestar ovat ymmärtäneet brändin rakennuksen tärkeyden ja onnistuneet luomaan erittäin vahvoja mielikuvia sähköautoja harkitsevien kuluttajien keskuudessa. Sanoisin, että Tesla on varsin usein se ensimmäinen vaihtoehto, joka mainitaan asiakkaiden suusta sähköautoa ostamaan tullessa", kertoo myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

 

Käytettyjen sähköautojen myynti lähes kolminkertaistui alkuvuoden aikana

J. Rinta-Joupin vaihtoautojen alkuvuoden myyntitilastojen mukaan sähköautojen myynti lähes triplaantui maalis-huhtikuun aikana, verrattuna kahteen niitä edeltävään kuukauteen. Kasvanut myynti jatkui tasaisen korkeana vielä toukokuussa. Myydyin yksittäinen sähköautomalli on alkuvuoden aikana ollut Tesla Model 3, joka muodosti peräti kolmannesosan kaikista myydyistä sähkökäyttöisistä vaihtoautomalleista.

Ala-Hakuni kertoo sähköautojen kysynnän kasvaneen osittain kohonneiden polttoainehintojen myötä. Hänen mukaansa positiiviset myyntimäärät ovat johtaneet tuotteen rajoitettuun saatavuuteen käytettynä.

– Käytettyjä sähköautoja on vaihtoautomarkkinoilla tarjolla rajoitetusti. Tuote on melko uusi ja erilaisia malleja valmistajilta on tarjolla suppea määrä. Etenkin tunnetuimpiin sähköautomalleihin kohdistuu voimakasta kiinnostusta. Autoliikkeillä on haasteita löytää tarpeeksi myytävää tuotetta tarjolle. Markkinassa pärjäävät sellaiset toimijat, jotka onnistuvat kasvattamaan sähköautovarastojaan haasteellisinakin aikoina. Me olemme tehneet aktiivisesti töitä vaihtoautovarastomme eteen haalien sisään eri malleja mahdollisimman monipuolisesti kysyntään vastataksemme.

 

Top 5 myydyimmät käytetyt sähköautomerkit 2022*

 1. Tesla
 2. Volkswagen
 3. Renault
 4. Kia
 5. Polestar

Top 5 myydyimmät yksittäiset sähköautomallit 2022*

 1. Tesla Model 3
 2. Polestar 2
 3. Renault Zoe
 4. Seat Mii electric
 5. Audi e-tron

*Tilastot kerätty ajalla 1.1.–31.5.2022

 

Lisätiedot: Markku Ala-Hakuni, J. Rinta-Jouppi Oy, myyntijohtaja, puh. +358 40 736 6800

 
Jarmo Rinta-Jouppi Oy on yksi Suomen suurimmista autokauppaketjuista. Vuonna 1987 perustettu ketju on erikoistunut sekä käytettyjen, että uusien autojen, sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin. J. Rinta-Joupin pääkonttori sijaitsee Seinäjoella. Maan merkittävimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvan vaihtoautokaupan merkkiedustuksiin kuuluu Ford, Kia, Mitsubishi, Adria, Kabe, Sun Living, sekä Bürstner.

Takaisin tiedotteisiin