• Otamme autosi vaihdossa
  • Kotimainen perheyritys
  • Yli 3000 auton valikoima
  • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
TEE EDULLISET KAUPAT ETÄNÄ - ILMAINEN KOTIINTOIMITUS JA 14 VRK PALAUTUSOIKEUS - Osta omasi

Käytetyt matkailuautot myydään Suomessa loppuun toukokuuhun mennessä

27.1.2021

Matkailuajoneuvojen alkuvuoden kysyntä ylittänyt jopa viime kesän määrät

Kotimaisen autoliikeketju Jarmo Rinta-Jouppi Oy:n tilastojen mukaan matkailuautojen kysyntä on tällä hetkellä noin 10 % korkeampaa kuin edellisen sesongin ollessa kuumimmillaan, kesäkuussa 2020. Yhtiö arvioi, että suuren kiinnostuksen vuoksi kotimaan matkailuajoneuvomarkkinassa tullaan näkemään pulaa etenkin käytetyistä matkailuautoista, jotka myydään hyvin todennäköisesti loppuun viimeistään toukokuussa. Tilastot ovat ajalta 1. kesäkuuta 2020–25. tammikuuta 2021.

”Kasvanut kiinnostus karavaanituotteita kohtaan paisui viime kesänä ja on jatkunut edelleen voimakkaasti läpi viimeisten talvikuukausien. Meillä matkailuautojen kysyntä on jo nyt, ennen kauden virallista alkua, lähes kolminkertaista verrattuna marraskuun vastaaviin tiedustelumääriin. Näemme selvästi, että käytetyistä matkailuajoneuvoista tulee olemaan kova pula markkinoilla lähikuukausina. Jos ensi kesänä haluaa ehdottomasti lomailla matkailuautolla, tai -vaunulla, niin varmin tapa on ostaa auto mahdollisimman pian, tai hankkia uusi ajoneuvo. Laadukkaita käytettyjä autoja ei tule riittämään kaikille halukkaille enää toukokuussa”, toteaa J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

Autoliikkeet ostavat kilvan käytettyjä matkailuautoja yksityisiltä myyjiltä

Rinta-Jouppi Oy kertoo osanneensa varautua tulevaan kauteen hyvissä ajoin, kasvattaen määrätietoisesti käytettyjen matkailuautojen ja -vaunujen varastoaan viime vuoden marras – joulukuussa yli 2 miljoonalla eurolla. Lisäksi yhtiö aikoo sijoittaa käytettyjen matkailuajoneuvojensa varastoon tammi – maaliskuun aikana vähintään 3 miljoonaa euroa lisää.

”Tavoitteenamme on olla tänä vuonna maan suurin matkailuautojen kauppias. Samalla lupaamme, asiakkaillemme, että meiltä löytyy tänä vuonna Suomen kattavin valikoima matkailuautoja, uusia ja käytettyjä. Suuret varastoinvestoinnit auttavat meitä näissä pyrkimyksissä. Siitä huolimatta jokainen kauppias, mukaan lukien me, kamppailee jatkuvasti mahdollista varastopulaa vastaan ostaen kaikenlaisia matkailuautoja mitä kotimaan markkinoilla on vain suinkin tarjolla. Mutta tavaraa on markkinoilla rajallisesti. Yksityisillä myyjillä on oiva hetki tarjota omaa, käytettyä ajoneuvoansa myyntiin liikkeille, sillä kilpailua käydään todella kovaa ja autoja haalitaan sisään todella isoja määriä. Tämän vuoden suurimmat onnistujat ovat liikkeet, jotka pystyvät tarjoamaan asiakkailleen tarpeeksi laaja kattaus erilaisia ajoneuvoja”, toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi kertoo.

Rinta-Joupilla riittää nyt töitä halukkaille ja hyville caravan-alan uusille huippumyyjille

”Poikkeusaika sysäsi caravan-alan vahvaan nousuun ja myynti suorastaan räjähti. Caravan-alalla riittää nyt töitä ja monella matkailuajoneuvoja kaupittelevalla ketjulla onkin rekrytoinnit jatkuvasti päällä – niin myös meillä. Uuden vaihteen ollessa päällä, avaamme heti vuoden 2021 alussa matkailuajoneuvoihin erikoistuneen toimipisteen Ouluun. Henkilökunta uudessa pisteessä tulee olemaan pääosin uutta miehistöä. Haluan huomauttaa, että haku näihin positioihin on jo alkanut. Aiempaa kokemusta ei myöskään kaikkiin rooleihin vaadita”, Ala-Hakuni toteaa.

  

Lisätiedot: Markku Ala-Hakuni, Rinta-Jouppi Oy, myyntijohtaja, puh. +358 40 736 6800

Jarmo Rinta-Jouppi Oy on yksi Suomen suurimmista autokauppaketjuista. Vuonna 1987 perustettu ketju on erikoistunut sekä käytettyjen, että uusien autojen, sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin.  J. Rinta-Joupilla on yhteensä 17. toimipistettä kolmellatoista eri paikkakunnalla. Pääkonttori sijaitsee Seinäjoella. Se työllistää yli 250 automyynnin asiantuntijaa, vuosimyynnin ollessa yli 19 000 ajoneuvoa. Maan merkittävimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvan vaihtoautokaupan merkkiedustuksiin kuuluu Ford, Kia, Mitsubishi, Adria, Kabe, Sun Living, sekä Bürstner.

Takaisin tiedotteisiin