• Otamme autosi vaihdossa
  • Kotimainen perheyritys
  • Yli 3000 auton valikoima
  • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
Rajoitettu erä: Ford-henkilöautoja 0 % korolla! Osta nyt!
Matkailuajoneuvot | Matkailuautot ja asuntoautot
Käytetyt asuntoautot ja uudet matkailuautot

Käytetyt asuntoautot ja uudet matkailuautot

Osta käytetyt ja uudet matkailuautot ja asuntoautot J. Rinta-Joupilta! Oli etsinnässä sitten suuri tai pieni matkailuauto, talviasuttava asuntoauto, meiltä löydät ison ja kattavan valikoiman matkailuautoalan huipulla olevia merkkejä. Korimalleista löytyy asuntoauto alkovilla, puoli-integroitu asuntoauto, integroitu asuntoauto ja retkeilyauto, joiden lisäksi valinnanvaraa löytyy niin lisävarusteiden, ominaisuuksien, kuin hinnankin suhteen. Varaa itsellesi koeajo, tai pyydä tarjous edullisella rahoituksella. Edustamiamme uusia matkailuautomerkkejä ovat KabeAdriaBürstner ja Sun Living. Valikoimastamme löydät edustusmerkkiemme lisäksi paljon muita vaihtoauto asuntoautojen huippumerkkejä, kuten suositut Hobby ja Hymer asuntoautot!

J. Rinta-Joupin matkailuajoneuvomyynnissä Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Raisio, Seinäjoki ja Vantaa Caravan toimipisteissä myydään asuntoautoja.

Meiltä saatavilla matkailuajoneuvojen lisävarusteet ja tarvikkeet valmiiksi asennettuina, niin uusiin kuin käytettyihin matkailuajoneuvoihin.

Valikoimastamme löydät käytetyt ja uudet asuntovaunut ja alkovi-, puoli-integroitu-, integroitu- ja retkeilyauto -korimalliset asuntoautot, sekä laadukas matkailuautojen huolto. Tutustu kaikkiin Caravan-ajoneuvoihin.

OSTETAAN hyväkuntoisia matkailuautoja, -vaunuja ja retkeilyautoja. Myy asuntoautosi meille!

 265 kpl Hakutuloksia

Hakutuloksia 265 kpl
Suosikit Suosikit 0

Hups, ei tuloksia!

Ei huolta, tässä valikoimassamme olevat lähimmät vastaavat ajoneuvot.

Katso vastaavanlaiset autot
Autohaku
Ajoneuvotyyppi

Tuoteryhmä

Vaihteisto

  • Hinta
  • KK-erä

J. Rinta-Joupilta löytyy laaja valikoima uusia sekä käytettyjä matkailuautoja (asuntoautoja), joista varmasti löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon. Eri tyyppisiä asuntoautoja löytyy useita: alkovi-asuntoauto, puoli-integroitu, integroitu sekä retkeilyauto. Lisäksi  erilaisia lisävarusteita on saatavana asuntoautoihin runsaasti. Meiltä J. Rinta-Joupilta saat myös rahoituksen uudelle tai käytetylle matkailuautolle. Matkailuajoneuvojamme myyvät toimipisteet sijaitsevat Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Raisiossa, Seinäjoella ja Vantaalla. Meiltä J. Rinta-Joupilta on saatavana myös asuntoautojen huollot ja varaosat huoltopisteistämme Seinäjoelta, Helsingistä sekä Kuopiosta.

Voit myös myydä meille hyväkuntoisen matkailuautosi,-vaunusi tai retkeilyautosi. Lisäksi otamme mielellämme vaihdossa vanhan matkailuajoneuvosi, kun vaihdat esimerkiksi uudempaan. 

Matkailuauton tunnistat pakettiautoa isommasta ulkomuodosta. Pääsääntöisesti sen sisäpuolelta löytyy istuimia, pöytä, makuupaikkoja, keittiö tai keittomahdollisuus sekä erilaisia säilytystiloja.

Asuntoautojen kauppa on vilkkaimmillaan kesällä, mutta kysyntä alkaa selkeästi lisääntymään jo maalis-huhtikusssa. Ei kannata siis odottaa kesää, jos harkitset matkailuauton ostamista – parhaat viedään käsistä jo keväällä. Lisäksi uudemmilla matkailuautoilla matka taittuu ja yöpyminen sujuu mukavasti talvellakin, koska lämmitysjärjestelmät ovat kehittyneet vuosien varrella merkittävästi. Kesä kuitenkin on karavaanarille mieluisinta aikaa. Silloin lämpötilat ovat kohdallaan, leirintäalueet avautuvat, yhteisöllisyys kukoistaa ja tiet täyttyvät toinen toistaan upeammista asuntoautoista.

Toteutuakseen caravan-matkailu ei kuitenkaan vaadi kesän lämmintä ilmastoa, sillä myynnissä on myös paljon matkailuautoja, joilla talvimatkaaminen on mahdollista erinomaisten ja kehittyneiden lämmityslaitteiden ansiosta. Asuntoautolla matkustelu on siis mahdollista vuodenajasta riippumatta.

Millainen matkailuauto sopii minulle? Pohdittaessa millainen voisi olla sopiva matkailuauto itselle, kannattaa asian lähestyminen aloittaa seuraavista asioista: 

  1. Budjetti: Asuntoautojen hintahaarukka on erittäin laaja, joten oma budjetti on hyvä tiedostaa matkailuautokaupoille lähtiessä. Rahoituslaskurilla voit kokeilla, minkälainen kk-erä rahoituksella voisi olla saatavana.
  2. Matkat: Sillä kuinka usein ja kuinka pitkiä matkoja asuntoautolla tehtäisiin, vaikuttaa myös siihen, millainen matkailuauton kannattaisi olla.
  3. Matkailun tarkoitus: On syytä pohtia, että käytetäänkö asuntoautoa lähinnä retkillä ja leiriytymiseen vai tehdäänkö autolla pidempiä matkoja välillä pysähtyen nukkumaan.
  4. Perheen koko: Yksin tärkeimmistä tiedoista uutta asuntoautoa hankkiessa on se, että kuinka paljon matkustajia autossa tulee matkustamaan ja majoittumaan. 

Parhaat myytävät matkailuautot löydät meiltä – J. Rinta-Joupilta. Valikoimastamme löytyy lukuisia matkailuautoja, josta löytyy varmasti juuri sinulle sopiva yksilö. Kumpi sopii sinulle paremmin: käytetty matkailuauto vai uusi matkailuauto – tarve tulee selvittää aina ensimmäisenä.

Käytetty asuntoauto voi olla sopivin vaihtoehto, mikäli haluat helposti ja järkevällä hinnalla kiinni caravan-matkailuun. Sen sijaan uudet asuntoautot sopivat hiukan kokeneemmalle matkailijalle, sillä ne sisältävät usein alan uusimpia ominaisuuksia ja teknologiaa. Hinnaltaan ne ovat arvokkaampia kuin käytetyt, mutta ajomukavuus sekä muut tekniset hienoudet pitävät huolen mutkattomasta menosta tien päällä.

Asuntoautoa ostaessa kannattaa huomioida paljonko autossa tullaan viettämään aikaa, miten paljon tavaratilaa tarvitaan ja kuinka monta henkilöä autolla tulee matkustamaan.

Matkailuautoja löytyy useilla erilaisilla tilaratkaisulla. Alkovi-mallinen on näistä se kaikkein perinteisin. Sen tunnistaa ohjaamon päällä sijaitsevasta nukkuma- tai säilytystilasta, jota kutsutaan alkoviksi. Se vapauttaa asuntovaunusta paljon tilaa muuhun oleskelukäyttöön.

Puoli-integroitu asuntoauto on todella yleistynyt ja niitä näkee nykyisin tien päällä entistä enemmän. Niissä ylävuodetta ei ole, vaan usein auton etuosassa on alaslaskettava sänky. Pohjaratkaisusta riippuen niistä löytyy myös usein kiinteitä vuoteita.

Integroitu asuntoauto on rakennettu ohjaamoa myöten tehdasvalmisteisen pakettiauton tai kuorma-auton rungon ja tekniikan päälle. Niissä ohjaamo on osa asuintilaa ja esimerkiksi etupenkit ovat kääntyvää mallia, eli ne muuntuvat näppärästi oleskelutilan istuimiksi. Integroiduissa malleissa näkyvyys on erittäin hyvä, sillä niissä ikkunat ja tuulilasi ovat yleensä isoja.

Retkeilyauto on kaikkein pelkistetyin. Käytännössä se on pakettiauto, jonka kuormatila on muutettu asunto-osaksi. Se on myös matkailuautojen korimalleista ehkä se kaikkein näppärin. Matkustustilaltaan se soveltuu parhaiten pienemmälle porukalle ja useimmat niistä onkin rakennettu vain kahta henkilöä ajatellen. Retkeilyauto on muita korimalleja ketterämpi pienemmän kokonsa vuoksi.

Mitä pitää ottaa huomioon, kun on ostamassa ensimmäisen matkailuauton? Ensimmäisen matkailuauton ostaminen voi olla haastava ja jännittävä kokemus. Matkailuauto on iso investointi, joten on tärkeää järkevä päätös. Ensinnäkin on tärkeä tiedostaa, että mikä on oma käytettävissä oleva budjetti asuntoauton hankintaan. Tarjonta on laaja ja niin myös hintahaitari. Omaa talouttaan ei kannata laittaa liian tiukille asuntoauton takia. Kannattaa lukea lisää tarjoamistamme rahoitusvaihtoehdoista. Toinen merkittävän asia on käyttötarkoitus. Onko tarkoitus ajaa pidempää matkaa ja vain lyhyesti leiriytyä nukkumaan vai ajetaanko vain paikasta a paikkaan b ja leiriydytään pidemmäksi aikaa esimerkiksi leirintäalueelle? Kolmantena tärkeänä asiana on matkustajien määrä. Tämä määrittelee hyvin pitkälti sen, kuinka paljon tilaa tarvitaan. Lue blogistamme, miksi matkailuauto on järkevä hankinta.

Mikä ajokortti matkailuautolla ajamiseen vaaditaan? Onneksemme suuri osa matkailuajoneuvoista on B-ajokortilla ajettavia (henkilöautokortti). Sillä voi ajaa ajoneuvoa, jonka kokonaispaino on korkeintaan 3 500 kiloa. Jos matkailuauton kokonaispaino ylittää 3 500 kilon rajan, sitä ajaaksesi sinulla tulee olla C1-ajokortti. C1-ajokortilla saat ajaa ajoneuvoa, jonka kokonaispaino on korkeintaan 7 500 kiloa. Mikäli matkailuauton kokonaispaino ylittää 7 500 kilon rajan, on sinulla sitä ajaaksesi oltava C-kuorma-autokortti.

Asuntoauton verotus koostuu perusverosta sekä mahdollisesta käyttövoimaverosta. Perusvero määräytyy ensisijaisesti valmistajan ilmoittamien hiilidioksidipäästöjen (CO2) mukaisesti. Jos päästötietoa ei löydy rekisteristä, määräytyy perusvero auton kokonaismassan perusteella. Myös auton käyttöönottovuosi vaikuttaa perusveron määräytymiseen.

Matkailuauto on vapaa autoverosta, mikäli sen oma massa on vähintään 2 500 kilogrammaa ja jonka majoitustilan sisäkorkeus on vähintään 1,85 metriä alueella, jonka leveys on vähintään 0,4 metriä ja pituus vähintään 1,30 metriä auton pituussuunnassa mitattuna. Näiden lisäksi auton majoitustilojen varustukseen tulee kuulua vähintään tukevasti kiinnitettynä kylmäsäilytystila ja majoitustilan lämmitin.

Mikäli matkailuauto ei täytä edellä mainittuja autoverovapauden edellytyksiä, verotus muodostuu henkilöauton tavoin.

Käyttövoimaveroa maksetaan ajoneuvoista, joissa käytetään muuta polttoainetta kuin bensiiniä. Täten dieselkäyttöiset matkailuautot kuuluvat käyttövoimaveron piiriin. Matkailuautojen käyttövoimavero on 0,9 senttiä päivässä jokaiselta kokonaismassan alkavalta 100 kilogrammalta.

Asuntoauton vakuutus koostuu pakollisesta tieliikennevakuutuksesta. Tämän lisäksi on viisasta vakuuttaa asuntoauto laajemmalla kaskovakuutuksella. Kaskovakuutuksien hinnat ja kattavuus vaihtelevat vakuutusyhtiöiden tarjonnan mukaan. Suositeltavaa on valita kaiken kattava kaskovakuutus, jolla tuot parhaan turvan autollesi ja sen varusteille.

Sinulle parhaiten sopivan matkailuautovakuutuksen kilpailuttaminen on järkevää löytääksesi vakuutuksellesi sen kohtuullisimman hinnan. Matkailuauton vakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa auton vuosimalli ja arvo, kuljettajan ikä sekä vakuutuksen kattavuus.

Meiltä löydät luotettavan ja asiantuntevan henkilöstö, jotka auttavat sinua löytämään juuri sinulle sopivan asuntoauton. Älä siis epäröi olla yhteydessä myyjiimme esimerkiksi chatissa, jos jokin asia mietityttää.