• Otamme autosi vaihdossa
  • Kotimainen perheyritys
  • Yli 3000 auton valikoima
  • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
Nyt käytettyihin sähköautoihin rajoitetun ajan 1,49 % + kulut -korkotarjous! Tartu tarjoukseen >>

12.7.2022

Autoliike J. Rinta-Joupin mukaan valtaosa suomalaisista vaihtaa automerkistä toiseen hankkiessaan käytetyn henkilöauton vanhan ajoneuvonsa tilalle

Kotimaisen, vaihtoautojen asiantuntijaketju J. Rinta-Joupin henkilöautojen myyntilastojen* mukaan suomalaiset autonomistajat eivät ole merkkiuskollisia vaihtoautokaupassa asioidessaan. Luvut kertovat, että jopa 90 % suomalaisista ei pidättäydy samassa automerkissä, vaan vaihtaa autonsa toiseen merkkiin ostaessaan käytetyn henkilöauton. Luvut antavat kuvaa vain suorista vaihdoista, eivätkä kerro onko ostajalla ollut ostettavan merkkinen auto omistuksessa aiemmin, tai tälläkin hetkellä ns. kakkosauton muodossa.

Yrityksen tarkempien myyntitilastojen mukaan suomalaisten merkkiuskollisuus käytetyissä autoissa on voimakkainta Mercedes-Benzissä, Fordissa ja BMW:ssä. Mercedes-Benzin omistavista suomalaisista lähes puolet pidättäytyy samassa automerkissä vaihtaessaan käytetyn autonsa toiseen. Mercedes-Benzin omistavat asiakkaat olivat selvästi merkkiuskollisimpia kaikista käytetyn auton ostaneista suomalaisista.

Mercedes-Benzin jälkeen toiseksi merkkiuskollisimpia vaihtoauton ostajia ovat Fordin omistavat suomalaiset. Fordin omistajista hieman yli 40 % vaihtaa toiseen Fordiin käytetyn auton ostaessaan. Kolmanneksi merkkiuskollisin autonomistajien ryhmä ovat BMW:llä ajavat, joista hieman yli kolmannes pysyy samassa merkissä ajoneuvoa vaihtaessaan.

”Autoalalla vallitsee suuret muutokset. Uudet käyttövoimat ja teknologiat ovat tulleet vahvasti markkinoille ja valinnanvaraa on paljon, jopa saman merkin eri mallien välillä. Moni autoilija on entistä kokeilunhaluisempi automallien ja merkkien suhteen ja saattaa haluta testata hieman erilaista ajoneuvoa löytääkseen itselleen sen parhaiten sopivan vaihtoehdon. Samalla runsauden pula aiheuttaa toisaalta sen, että kaikkein tunnetuimpien automerkkien suosio korostuu harvinaisempia brändejä enemmän. Nämä kaikille tutut valmistajat koetaan laadukkaiksi ja ne mielletään yleisesti varmoiksi valinnoiksi automallista riippumatta”, sanoo J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

 

TOP-5 merkkiuskollisimmat autonomistajat*

 Asiakkaan aiemmin omistama automerkkiKuinka moni pysyy samassa merkissä autoa vaihtaessaan
1.Mercedes-Benz45 %
2.Ford42 %
3.BMW37 %
4.Toyota36 %
5.Volvo 35 %

*Tiedot on kerätty ajalla 1.4.2021–8.6.2022

 

Lisätiedot: Markku Ala-Hakuni, J. Rinta-Jouppi Oy, myyntijohtaja, puh. +358 40 736 6800

 
Jarmo Rinta-Jouppi Oy on yksi Suomen suurimmista autokauppaketjuista. Vuonna 1987 perustettu ketju on erikoistunut sekä käytettyjen, että uusien autojen, sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin. J. Rinta-Joupin pääkonttori sijaitsee Seinäjoella. Maan merkittävimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvan vaihtoautokaupan merkkiedustuksiin kuuluu Ford, Kia, Mitsubishi, Adria, Kabe, Sun Living, sekä Bürstner.

Takaisin tiedotteisiin