• Otamme autosi vaihdossa
  • Kotimainen perheyritys
  • Yli 3000 auton valikoima
  • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
NYT ON PULA KÄYTETYISTÄ MATKAILUAUTOISTA JA HENKILÖAUTOISTA - MYY AUTOSI MEILLE!

Nämä automerkit kiinnostivat autoa ostavia kesän aikana – sukupuolten välillä havaittavissa eroja

2.10.2020

Kuva: J. Rinta-Jouppi Oy

Uusien autojen ostaneista lähes puolet naisia

Autoliikeketju Jarmo Rinta-Jouppi Oy:n aikavälin 01.06 – 31.08.2020 myyntitilastojen mukaan uusien autojen hankkineista lähes puolet, yli 40% olivat naisia. Suurin naisasiakkaiden segmentti muodostui huomattavasti miehiä nuoremmasta ikäryhmästä, eli 35-54-vuotiaista 22,5% osuudella. Suurin uusia autoja ostava segmentti olivat yli 55-vuotiaat miehet, jotka muodostivat peräti 34% kaikista uuden auton ostaneista henkilöistä.

Käytetyn auton ostaneista asiakkaista noin 35% olivat naisia. Suurimman yleisöryhmän vaihtoauton ostaneista muodostivat yli 55-vuotiaat, 28% osuudella. 35-44-vuotiaiden osuus oli noin 24% ja 45-54-vuotiaiden osuus oli noin 22%. Suurin yksittäinen sukupuolisidonnainen ryhmä vaihtoautoja ostaneista koostui yli 55-vuotiaista miehistä.

Naiset miehiä järkiperäisempiä autonostajia

Rinta-Joupin tilastojen mukaan kesän suosituin automerkki molempien sukupuolien keskuudessa oli Ford. Yksittäisistä autoista käytetty Ford Focus oli myydyin malli kesän aikana. Seuraavaksi suosituimpia olivat Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Volkswagen Passat ja Mercedes-Benz C-sarjan autot. Miesten keskuudessa Mercedes-Benz oli toiseksi myydyin auto, mutta naisten kohdalla automerkki ei yltänyt edes viiden ostetuimman automerkin joukkoon.

”Vaikka yli viisikymppiset miehet ovat suurin kohderyhmänä, niin heitä nuorempia naisia liikkuu autokaupassa huomattavasti. On kiinnostavaa nähdä, miten autokauppamarkkina pystyy jatkossa palvelemaan tätä asiakasryhmää entistä paremmin. Varsinkin kun tilastomme osoittavat hienovaraisesti, että naiset suhtautuvat miehiä järkiperäisemmin auton hankintaan. He edellyttävät autolta hyvää hinta-laatusuhdetta ja edullisia käyttökustannuksia. Miehet taas ovat hienojen ja paremmin varusteltujen autojen perään. Tämänkin tutkimuksen valossa, autoliikkeiden on varmasti perusteltua lisätä naisten osuutta autoalan asiakaspalvelutehtävissä, myös ajoneuvomyynnissä. Tällaisia valintoja rekrytoinneissa ei tietenkään tehdä sukupuolinäkökulmasta, mutta olisi ehdottomasti toivottavaa, että yhä useampi nainen rohkaistuisi hakeutumaan autoalalle. Siitä hyötyisivät varmasti sekä asiakkaat, että autoliikkeet.”, J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni kommentoi.

 

Ostetuimmat vaihtoautomerkit kesällä 2020:

 

Kaikki käytetyt

Miesten ostamat

Naisten ostamat

1. FORD

1. FORD

1. FORD

2. MERCEDES-BENZ

2. MERCEDES-BENZ

2. KIA

3. TOYOTA

3. TOYOTA

3. TOYOTA

4. VOLKSWAGEN

4. VOLKSWAGEN

4. VOLKSWAGEN

5. VOLVO

5. VOLVO

5. VOLVO

 

Lisätiedot: Markku Ala-Hakuni, Rinta-Jouppi Oy, myyntijohtaja, puh. +358 40 736 6800

 


Kuva, joka sisältää kohteen piirtäminenKuvaus luotu automaattisesti
Jarmo Rinta-Jouppi Oy on yksi Suomen suurimmista autokauppaketjuista. Vuonna 1987 perustettu ketju on erikoistunut sekä käytettyjen, että uusien autojen, sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin.  J. Rinta-Joupilla on yhteensä 15. toimipistettä kymmenellä eri paikkakunnalla. Pääkonttori sijaitsee Seinäjoella. Se työllistää yli 200 automyynnin asiantuntijaa, vuosimyynnin ollessa yli 17 000 ajoneuvoa. Maan merkittävimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvan vaihtoautokaupan merkkiedustuksiin kuuluu Ford, Kia, Mitsubishi, Adria, Kabe, Sun Living, sekä Bürstner.

 

Takaisin tiedotteisiin