• Otamme autosi vaihdossa
  • Kotimainen perheyritys
  • Yli 3000 auton valikoima
  • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
NYT ON PULA KÄYTETYISTÄ MATKAILUAUTOISTA JA HENKILÖAUTOISTA - MYY AUTOSI MEILLE!

Poikkeusajan vaihtoautokauppa yllätti - autoalalla riittää nyt töitä

28.12.2020

autoliike myydyt vaihtoautot 

Kotimaan vaihtoautokauppa käy poikkeusajoista huolimatta poikkeuksellisen hyvin

Yhden Suomen suurimman autoliikeketjun, Jarmo Rinta-Jouppi Oy:n mukaan kotimaan autokaupassa vaihtoautoilla riittää nyt ostajia, sillä käytettyjä autoja kaupataan nyt 15,5 % enemmän kuin vuosi sitten joulukuussa. Myös matkailuajoneuvojen kauppa on noin 10 % kasvussa vuoden takaisiin lukemiin verrattuna. Ketju tiedotti jo aiemmin avaavansa ensi vuoden keväänä kaksi uutta myymälää, Espooseen ja Ouluun, johtuen käytettyjen autojen ja matkailuajoneuvojen voimakkaasti lisääntyneestä kysynnästä.

 ”Kysyntä on räjähtänyt. Mutta, siihen vastaaminen käytettyjen autojen kaupassa ei enää tänä päivänä tarkoita vain sitä, että panostetaan yksinomaan tuotteiden laatuun, sekä liikkeiden ja autojen määrään. Asiakas on tullut sitä vaativammaksi, mitä monipuolisemmaksi valikoima on kasvanut. On yhä haasteellisempaa löytää itselle se sopivin kulkuneuvo alle. Tuotetarjonnan lisäksi on erottuvan ja toimivan asiakaspalvelun vuoksi todella tärkeää panostaa myös saavutettavuuteen”, J. Rinta-Joupin toimitusjohtaja, Juha Rinta-Jouppi toteaa.

Automyyjäksi töihin hakevista henkilöistä vain murto-osa on edelleen naisia

”Saavutettavuuden, eli palveluidemme käytettävyyttä eri asiakasryhmien toimesta rajoittaa suuresti se, että autokauppa on henkilöstörakenteeltaan hyvin miesvaltainen ala. Tähän etsitään alan sisällä jatkuvasti uusia keinoja asian muuttamiseksi, sillä tälläkin hetkellä esimerkiksi meille autokauppaan myyjäksi hakevista henkilöistä on korkeintaan vain 5 % naisia. Tilanne on erikoinen, sillä on havaittavissa useita asiakasryhmiä, joilla on selkeä halu asioida nimenomaan naispuolisten ajoneuvomyyjien kanssa, mikäli mahdollista. Eikä halu tämä päde vain naispuolisiin asiakkaisiin, vaan yhtä lailla miehet ovat toivoneet uudenlaista, erottuvaa otetta autokauppaan”, kertoo J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

Autokauppaan etsitään kiivaasti osaavia asiantuntijoita alan ulkopuolelta

”Lisääntyneen autokaupan ja -alan sisällä kiristyneen kilpailun myötä meidänkin autoliikeketjumme kärsii huippumyyjien henkilöstövajeesta. Etsimme nytkin kuumeisesti uusia asiantuntijoita tehostamaan kaupantekoa nyt aivan muilta sektoreilta kuin autokaupan parista. Esimerkiksi niin kodinkonemyynnin puolelta, kuin aloilta, joilla ulospäinsuuntautuneisuus on kaiken keskiössä – kuten vaikka lomautetuista näyttelijöistä. Kannustan jokaista halukasta hakemaan nyt meille töihin, sillä alalla riittää tuottoisaa tekemistä osaaville, hyvällä ulosannilla varustetuille henkilöille. Aiempaa kokemustakaan ei usein vaadita, vaan persoona ratkaisee”, huomauttaa Ala-Hakuni.

 

Lisätiedot: Markku Ala-Hakuni, Rinta-Jouppi Oy, myyntijohtaja, puh. +358 40 736 6800

Jarmo Rinta-Jouppi Oy on yksi Suomen suurimmista autokauppaketjuista. Vuonna 1987 perustettu ketju on erikoistunut sekä käytettyjen, että uusien autojen, sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin.  J. Rinta-Joupilla on yhteensä 17. toimipistettä kolmellatoista eri paikkakunnalla. Pääkonttori sijaitsee Seinäjoella. Se työllistää yli 250 automyynnin asiantuntijaa, vuosimyynnin ollessa yli 19 000 ajoneuvoa. Maan merkittävimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvan vaihtoautokaupan merkkiedustuksiin kuuluu Ford, Kia, Mitsubishi, Adria, Kabe, Sun Living, sekä Bürstner.

Takaisin tiedotteisiin