• Otamme autosi vaihdossa
 • Kotimainen perheyritys
 • Yli 3000 auton valikoima
 • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
Erikoiserä uutta vastaavia Volkswagen e-Golf -täyssähköautoja nyt huippuedullisesti alk. 26 780 €! - Osta nyt!

Vaihtoautokauppa kasvoi kesällä - premium-merkit kiinnostivat ostajia

14.9.2020

Kymmenen halutuimman automerkin joukossa vahva edustus eurooppalaisia arvoautoja

Autoliikeketju Jarmo Rinta-Jouppi Oy:n mukaan vaihtoautokauppa kasvoi kesällä huomattavasti. Yrityksen keräämien tilastojen mukaan Suomessa kesän 2020 aikana ostetut autot kasvoivat keskihinnaltaan noin 800 €. Samalla luvut kertovat, että vaihtoautokaupan vauhdittaman viime kesän halutuin ja kysytyin automerkki vaihtoautokaupassa oli ylivoimaisesti Mercedes-Benz. Se oli jopa 30 prosenttia katsotumpi kuin toiseksi suosituin Ford, sekä 66 prosenttia katsotumpi kuin listan kolmantena oleva Volkswagen. Neljäntenä kymmenen halutuimman vaihtoauton listalle sijoittui vahvasti profiiliaan Suomessa nostattanut Kia, jota viidentenä seurasi suomalaisten kestosuosikki Volvo. Tiedot on kerätty ajalta 01.06.2020-30.08.2020.

”Mercedes-Benzin tie suureen suosioon on oletettua, sillä tämä premium-automerkki on tuonut markkinoille korkealaatuisia tuotteita jo pitkään. Merkin laatu kestää ja säilyttää arvonsa. Poikkeusaikana moni asiakas haluaa taata itselleen varman liikkumisvälineen, joka ei petä. Ihmiset ovat uskaltautuneet kesällä sijoittamaan Mersun kaltaisiin, hieman kalliimpiin laatuautoihin. Kulkuneuvon halutaan nyt olevan sellainen, jolla arki ja perustarpeet tulee varmasti hoidetuksi”, J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni kiteyttää.

 Perusvarmat ja luotettavaksi mielletyt automallit säilyttivät suosionsa

Kesän kymmenessä halutuimmassa vaihtoautomallissa näkyi suosikkimerkkien vetovoima. Listan kärkisijalle nousi kuitenkin yllättäen Nissan Quashqai. Se oli kymmenen automallin joukossa ainoa crossover-tyyppinen henkilöauto. Toiseksi katsotuin malli oli Audi A4, jonka kyky menestyä vuodesta toiseen on pitänyt auton suomen suosituimpien autojen joukossa jo pitkään. Seuraavaksi eniten kysyntää keräsivät suositut Volkswagen Passat ja Toyota Avensis, sekä Mercedes-Benzin C-sarja. Päivittäin vaihtuvan, tämän hetken halutuimpien vaihtoautomallien Top 100 -listan löydät J. Rinta-Joupin kotisivuilta.

 ”Nissan Qashqai tunnetaan perusvarmana valintana, joka on täydet viisi tähteä kolaritesteistä saanut, perheelle sopiva auto. Autoa ostavat ihmiset pelaavat nyt todella varman päälle ja sijoittavat malleihin, joissa korostuu käytettävyys, turvallisuus ja ennen kaikkea pitkäkestoisuus. Eli, se vanha kunnon, peräänkuulutettu laatu”, toteaa toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi.

 

Katsotuimmat automallit kesällä 2020

 1. Nissan Quashqai
 2. Audi A4
 3. Volkswagen Passat
 4. Toyota Avensis
 5. Mercedes-Benz C
 6. BMW 320
 7. Volkswagen Golf
 8. Kia Sportage
 9. Volvo V60
 10. Ford Mondeo

Katsotuimmat automerkit kesällä 2020

 1. Mercedes-Benz
 2. Ford
 3. Volkswagen
 4. Kia
 5. Volvo
 6. BMW
 7. Audi
 8. Toyota
 9. Skoda
 10. Nissan

 

Lisätiedot: Markku Ala-Hakuni, Rinta-Jouppi Oy, myyntijohtaja, puh. +358 40 736 6800

Vaihtoautot: myynnissä olevat käytetyt henkilöautot

  
Jarmo Rinta-Jouppi Oy on yksi Suomen suurimmista autokauppaketjuista. Vuonna 1987 perustettu ketju on erikoistunut sekä käytettyjen, että uusien autojen, sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin.  J. Rinta-Joupin pääkonttori sijaitsee Seinäjoella. Maan merkittävimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvan vaihtoautokaupan merkkiedustuksiin kuuluu Ford, Kia, Mitsubishi, Adria, Kabe, Sun Living, sekä Bürstner.

Takaisin tiedotteisiin