• Otamme autosi vaihdossa
  • Kotimainen perheyritys
  • Yli 3000 auton valikoima
  • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
Nyt käytettyihin sähköautoihin rajoitetun ajan 1,49 % + kulut -korkotarjous! Tartu tarjoukseen >>

5.7.2022

Myyntitilasto: vaihtoautojen keskihinta kasvoi viime vuodesta noin 1 600 €

Kotimaisen, vaihtoautojen asiantuntijaketju J. Rinta-Joupin myyntilastojen mukaan yrityksen kuluneen kesäkuun aikana myytyjen käytettyjen henkilöautojen keskihinta oli noin 18 600 €*. Myytyjen vaihtoautojen keskihinta nousi arviolta 1 600 € vuoden takaisista, yrityksen raportoimista lukemista. Vuonna 2021 kesäkuussa vastaava keskihinta oli tilastojen mukaan noin 16 000 €.

”Vaihtoautojen keskihinnan syyn taustalla voidaan nähdä ainakin kaksi merkittävää tekijää. Yleinen hintataso, myös käytettyjen ajoneuvojen markkinassa on selvästi noussut vuoden takaisesta. Lisäksi aiempaa useampi autonostaja hankkii itselleen sähkö- tai hybridiauton. Näillä uudemmilla käyttövoimilla varustetut käytetyt autot ovat vuosimalleiltaan verrattain tuoreita ja siksi niiden myyntihinnatkin ovat uudemman vaihtoauton tasoa”, sanoo J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

Jarmo Rinta-Jouppi Oy:n myytyjen käytettyjen matkailuautojen keskihinta kasvoi vaihtoautojen rinnalla. Tämän vuoden kesäkuussa näiden ajoneuvojen keskihinta oli noin 47 800 €. Viime vuonna käytettyjen matkailuautojen keskihinta oli noin 46 000 €.

”Komponenttipula ja varastolliset haasteet ovat tuoneet haasteita karavaanimyyntiin. Uusia ajoneuvoja on saatu markkinoille myyntiin rajatusti ja toisaalta käytettyjen puolella moni edullinen löytöyksilö on mennyt kaupaksi nopeasti. Kiinnostus ja hankinnat ovat näistä syistä keskittyneet saatavilla oleviin, hieman korkeamman hintapisteen käytettyihin matkailuautoihin ja sitä mukaa keskihinta myydyille tuotteille on luonnollisesti noussut”, Ala-Hakuni lisää.

 

Tiedot on kerätty ajalla 1.1.–31.6.2022

 

Lisätiedot: Markku Ala-Hakuni, J. Rinta-Jouppi Oy, myyntijohtaja, puh. +358 40 736 6800

 
Jarmo Rinta-Jouppi Oy on yksi Suomen suurimmista autokauppaketjuista. Vuonna 1987 perustettu ketju on erikoistunut sekä käytettyjen, että uusien autojen, sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin. J. Rinta-Joupin pääkonttori sijaitsee Seinäjoella. Maan merkittävimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvan vaihtoautokaupan merkkiedustuksiin kuuluu Ford, Kia, Mitsubishi, Adria, Kabe, Sun Living, sekä Bürstner.

Takaisin tiedotteisiin