• Otamme autosi vaihdossa
  • Kotimainen perheyritys
  • Yli 3000 auton valikoima
  • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
Vaihtoautot: Kia Rio
Vaihtoautot: Kia Rio
Kia Rio -vaihtoautot

Kia Rio -vaihtoautot

Kia Rio on pieni henkilöauto, jota on valmistettu vuodesta 1999 lähtien. Hyvät arvosanat kolaritestistä takaavat turvallisen matkanteon. Vähäpäästöinen auto tunnetaan mukavasta ajokokemuksesta ja älykkäästä teknologiastaan. Luotettava pikkuauto löytyy oman luokkansa huipulta. J. Rinta-Joupilta löydät uudet ja käytetyt Kia Rio-autot, joihin on saatavilla edullinen J. Autorahoitus sekä J. Autoturva.

J. Rinta-Joupin uusien Kia-autojen myynti sijaitsee Helsingissä, Kuopiossa ja Seinäjoella. Näistä toimipisteistä löydät uudet Kia Riot. Kaikissa toimipisteissämme myymme kuitenkin Kia Rio vaihtoautoja.

Tutustu Kia Rio vaihtoautoihin alta. 

Voit myös varata valtuutetun Kia-merkkihuollon autollesi.

 23 kpl Hakutuloksia

Hakutuloksia 23 kpl
Suosikit Suosikit 0

Hups, ei tuloksia!

Ei huolta, tässä valikoimassamme olevat lähimmät vastaavat ajoneuvot.

Katso vastaavanlaiset autot
Autohaku
Ajoneuvotyyppi

Tuoteryhmä

Vaihteisto

  • Hinta
  • KK-erä

Kelpaisiko sinulle B-segmentin auto optimaalisella kulutuksella? Kia Rio on vivahteikas poikkeus normista, eli pieni perheauto urheilullisilla piirteillä varustettuna. Auto on Kia-automerkin toiseksi suosituin automalli kautta aikojen. Sulavalinjainen muotoilu antaa Riolle miltei urheiluauton kaltaisia vivahteita. Edestä katsottuna auton keula vaikuttaa jopa petomaisen komealta, sivusta ilme on hieman arkisempi – mutta sporttinen.

Ei tavallaan yllätä, että Kia Rio on kestosuosikki suomalaisten autoilijoiden kesken. Kia Rion onkin ollut yksi Suomen kymmenestä ostetuimmista automalleista jo useita vuosia peräkkäin.

Jos Kia Rion hankintaa pitäisi perustella, niin ehkä tärkeimmäksi ostoperusteeksi muodostuisi sen hyvä varustelutaso suhteutettuna järkevään hintaan. Valikoiduissa varusteissa autossa onkin käytetty harkintakykyä, esimerkiksi istuinten ajoasennon säätö on usein tehty vipuratkaisuna ja selkänojan asennon muuttaminen pyörökytkimellä.

Kia Rion vahvuuksiksi pitää lukea eritoten auton käytännöllisyys, laatu ja teknologia. Rio on siis paljon muutakin kuin kauppakassi ison kaupungin keskusta-ajoa varten. Autoon on saatavilla vuosimallista riippuen usein neljä eri varustetasoa: LX, EX, TX ja GT-Line. Vaihtoautopuolella autoa saa niin manuaalivaihteisena, kuin automaattina. Lisäksi J. Rinta-Joupin valikoimassa on Rioa tarjolla eri käyttövoimalla saatavuuden mukaan: bensiini- tai jopa hybridiversiona.

Myös matkustamo on useissa malleissa arkisella muovilla katettu, mutta tämä ei haittaa, kun käytetyn Rion saa itselleen edullisesti, alimmillaan jopa alle 7000 euron hinnalla

Kia Rion ajettavuutta voisi kuvailla perushyväksi pikkuautoksi, ilman sen kummempia puutteita. Auton ergonomiakin on herättänyt ihastusta. Kuten tavanomaista B-segmentin kokoisille ajoneuvoille, myös Riossa on hyvin tilaa edessä matkustaville henkilöille.

Rio on pikkuinen auto, mutta harvoin se siltä vaikuttaa. Tavaratilalle ja takana matkustaville varattu alue on jokseenkin rajattu. Tavaratilan koko ja tilavuus vaihtelevat vuosimallin mukaan, mutta yleisesti ottaen liikutaan noin 300 litran tuntumissa. Tarkkaan määritellystä tilasta huolimatta pitkäkin henkilö mahtuu matkustamaan Rion takapenkeillä hyvin. On huomioitava, että jalkatila saattaa muodostua haasteeksi pitkäjalkaisten polvien osalta.

Nettiautossa autolla ajavat kertovat omista kokemuksistaan ylistäen Kia Rioa vähävikaiseksi ja näppäräksi kaupunkiautoksi, joka pienestä koostaan huolimatta kätkee itseensä yllättävän avarat sisätilat. Arvostelujen perusteella jää kuva autosta, joka kestää ajoa, eikä jätä tien päälle. 

Ohjattavuuden osalta Rio tuntuu suhteellisen kevyeltä. Se on ennen kaikkea nopea ja ketterä. myös jousitus on sopiva pohjoisen maanteille, joissa urat eivät pääse heiluttelemaan autoa liikoja.

Turvallisuuden osalta Kia Rioa voisi kuvailla perusturvalliseksi perheautoksi. Vuonna 2017 auto sai keskivertoa paremmat arvostelut Autoliiton kolaritesteissä. Testien mukaan matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa eteen kohdistuvassa törmäyksessä. Samalla todettiin, että kuljettajan jalat saivat hyvän suojan. Lisäksi sivutörmäys- ja peräänajotestit osoittivat auton antavan hyvän suojan elintärkeille vartalonosille ja piiskaniskuvammoja vastaan kiitos auton turvatyynyjen edessä ja sivuilla. Lapsille Kia Rio tarjosi hyvän suojan useimmille vartalonosille, riippumatta siitä oliko lapsi kymmenen vai kuusivuotias.

Kia Rion on malliesimerkki siitä, että usein edullinen, pienen kokoluokan ajoneuvo riittää suomalaiseen arkikäyttöön. Ominaisuuksia autossa on tarpeeksi ja ajettavuus hyvää tasoa. J. Rinta-Joupilta löydät laajan valikoiman käytettyjä Kia Rio-autoja. Auton hankit itsellesi jopa ilman käsirahaa ja sinulle sopivalla kuukausierällä, jonka myyjämme auttaa laskemaan puolestasi, huomioiden oman taloudellisen tilanteesi.