• Otamme autosi vaihdossa
  • Kotimainen perheyritys
  • Yli 3000 auton valikoima
  • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
Käytetyt sähköautot korko 3,99 % + kulut. ⚡ Tutustu ja osta!
Hybridiauto-valikoima
Myydään hybridiautot - katso valikoima ja osta omasi

Myydään hybridiautot - katso valikoima ja osta omasi

Hybridiauto on auto tai ajoneuvo, jossa on vähintään kaksi eri voimanlähdettä, esimerkiksi polttomoottori ja sähkömoottori. Nykyään hybridiautojen voimanlähteinä ovat yleensä sähkö- ja polttomoottorit. Hybridiautot kuluttavat polttoainetta perinteistä polttomoottoriautoa vähemmän, sillä polttomoottoria voidaan käyttää enemmän sen hyötysuhteen kannalta optimaalisella kierroslukualueella. Hybridiautot on suunniteltu alunperin tuomaan säästöä kaupunkiajossa, ympäristössä jossa vallitsee matalat ajonopeudet ja pysähtymisiä on paljon lyhyellä matkalla. Tunnetuimpia hybriditekniikoita ovat: kevythybridi, täyshybridi, pistokehybridi (plug-in hybridi) ja itselataava hybridi.

Katso myös valikoimamme uudet Ford-hybridit ja Kia-hybridit.

Uudet ja käytetyt hybridiautot | Tutustu  588 kpl

Hakutuloksia 588 kpl
Suosikit Suosikit 0

Hups, ei tuloksia!

Ei huolta, tässä valikoimassamme olevat lähimmät vastaavat ajoneuvot.

Katso vastaavanlaiset autot
Autohaku
Ajoneuvotyyppi

Tuoteryhmä

Vaihteisto

  • Hinta
  • KK-erä

Meiltä J. Rinta-Joupilta löydät laajan valikoiman niin käytettyjä kuin uusiakin hybridiautoja. Hybridi on auto, jossa yhdistetään polttomoottori sekä sähkömoottori. Hybridit ovat kasvattaneet suosiota viime vuosina merkittävästi. Syynä tähän on niiden ympäristöystävällisyys sekä polttoainetaloudellisuus. Hybridiautoilla on alhaisemmat päästöt kuin normaaleilla polttomoottoriautoilla. Usein kuitenkin hybridiautojen hankintahinta on kovempi kuin dieselillä tai bensalla käyvän auton.

Minkälaisia hybridiautoja on olemassa? Hybridiautoja on kolmea päätyyppiä: kevythybridit (MHEV), hybridi (HEV) sekä ladattavat hybridit (PHEV):

Kevythybridissä polttomoottorin lisäksi autossa on pieni sähkömoottori, joka ottaa talteen jarrutusenergiaa. Sähkömoottori avustaa polttomoottoria auton käynnistyksessä sekä kiihdytyksessä, jolloin polttoainetta kuluu vähemmän. Auto ei kuitenkaan kulje missä vaiheessa pelkästään sähköllä, eikä sitä voi ladata.

Normaalissa hybridissä, jota voidaan kutsua myös täyshybridiksi, on polttomoottorin lisäksi sähkömoottori ja pieni akusto. Ero kevythybridiin tulee siinä, että auto kykenee kulkemaan lyhyitä matkoja, esim. kaupunkiajossa, myös pelkästään sähkömoottorin voimin. Sähköä varastoidaan ajon aikana auton akustoon.

Ladattava hybridi eli plug-in hybridi on muutoin ominaisuuksiltaan saman kaltainen kuin normaalikin hybridi, mutta sitä pystyy lataamaan ulkoisesta lähteestä. Ulkoinen lähde voi olla esimerkiksi normaali kotitalous pistoke tai erillinen latausasema. Ladattavissa hybrideissä akku on myös isompi kuin normaaleissa hybrideissä. Monilla plug-in hybridillä voi pelkän sähkömoottorin voimin taittaa esim. 50km matkan. Kun akusta loppuu lataus, siirtyy auto käyttämään normaalia polttomoottoria.

Miten hybridiautoja ladataan? Hybridiautojen lataus riippuu hybridin tyypistä. Kevyt- ja täyshybridit latautuvat ajon aikana. Ladattavia hybridejä voidaan ladata suoraan kodin pistokkeesta tai erillisestä latausasemasta. Ladattavissa eli plug-in hybrideissä on latauspistokkeelle paikka, jonka kautta auto ladataan. Meiltä J. Rinta-Joupilta voit ostaa myös latausaseman kotiin

Paljon hybridiautot maksavat? Hybridiominaisuus tyypillisesti nostaa hieman auton hintaa verrattuna normaaliin polttomoottorilla käyvään autoon. Toisaalta taloudellinen hyöty tulee siinä, että polttoainetta ei kulu niin paljoa, vaan liikkuminen tapahtuu vähintään osittain sähköllä. Edullisimmillaan hybridiauton saa itsellensä alle 10 000 eurolla. Hintahaitari on kuitenkin iso, koska arvokkaimmat hybridiautot maksavat yli 100 000 euroa. Uudehkon plug-in hybridiauton saa itsellensä 20 000-40 000 eurolla.

Mitä asioita on syytä ottaa huomioon, kun harkitsee hybridiauton ostamista? Seuraavia asioita kannattaa harkita ennen lopullisten ostopäätöksen tekemistä:

  1. Kustannukset: Hybridiauton hankintaan liittyvät kustannukset ovat usein suuremmat kuin polttomoottorilla toimivan auton. Lisäksi huoltokustannuksissa voi olla eroa. Toisaalta sähköllä kulkeminen on normaaleilla sähkönhinnoilla edullisempaa kuin esimerkiksi dieselillä tai bensalla. Muistathan, että meiltä saat ostettua hybridiauton rahoituksella, jopa ilman käsirahaa!
  2. Omat ajotottumukset ja käyttötarkoitus: On hyvä tiedostaa omat ajotottumukset ja määrät. Yleisesti ottaen hybridit sopivat paremmin kaupunkiajoon ja lyhyisiin matkoihin kuin pitkään maantieajoon.
  3. Ympäristövaikutukset: Hybridiautot ovat tyypillisesti ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin diesel- tai bensa-autot. On kuitenkin hyvä tarkistaa, että millä tasolla hybridiauton polttoaineenkulutus ja päästöluokitus ovat.
  4. Teknologia: Hybridiautotkin ovat erilaisia suorituskyvyn, sähkömoottorin ja esimerkiksi akkujen suorituskyvyn suhteen. On tärkeä selvittää, että minkälaisella teknologialla hybridiauto on varustettu.

Meiltä J. Rinta-Joupilta löydät satoja hybridiautoja ja hintahaarukka on laaja. Valikoimastamme löydät varmasti itsellesi sopivan hybridin. Muistathan, että voit ostaa hybridiauton myös rahoituksella jopa ilman käsirahaa!