• Otamme autosi vaihdossa
  • Kotimainen perheyritys
  • Yli 3000 auton valikoima
  • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
Nyt käytettyihin sähköautoihin rajoitetun ajan 1,49 % + kulut -korkotarjous! Tartu tarjoukseen >>
Sähköautot joka lähtöön!
Sähköautot - Katso sähköautovalikoima ja osta omasi!

Sähköautot - Katso sähköautovalikoima ja osta omasi!

Rinta-Joupin valikoimasta löytyy sähköautoja joka makuun ja tarpeeseen, niin uutena kuin käytettynäkin. Päivitä nykyaikaan ja vaihda vanha menopelisi sähköiseen!

Sähköauto on auto tai ajoneuvo, joka saa liike-energiansa täysin sähkömoottorista. Täyssähköauton energiavarastona toimivat akut ja toimintasäde autoilla on parhaimmillaan yli 500 kilometriä. Sähköautoja on aloitettu suosimaan EU-alueella niiden ympäristöystävällisyyden vuoksi. Lisäksi polttoainekustannusten jatkuva kasvu on lisännyt sähköautojen kysyntää. Sähköautoilun lisääntymistä puoltaa myös se, että täyssähköautoista ei tarvitse maksaa autoveroa. 

Täyssähköauton lisäksi varteenotettava vaihtoehto ekologisuutta ajattelevalle on hybridiauto, joita myös löytyy J. Rinta-Joupin valikoimasta runsaasti. 

Meiltä saatavana myös sähköauton latausasema kotiin asennettuna.

Mietityttääkö sähköauton ostaminen? Lue usein kysytyt kysymykset sähköautoista.

Ajoneuvotyyppi

Näytä

Korimalli

Käyttövoima

Vaihteisto

Energialuokka

Vetotapa

ALV-vähennyskelpoinen

Väri

Hakutuloksia 299 kpl

Suosikit0

Hups, ei tuloksia!

Ei huolta, tässä valikoimassamme olevat lähimmät vastaavat ajoneuvot.

Katso vastaavanlaiset autot

Mitä sähköauto maksaa? Edullisimmillaan käytetyn täyssähköauton saa tällä hetkellä itsellensä reilun 10 000 euron hintaan. Mikäli kuitenkin kaipaat täysin uutta sähköllä toimivaa autoa tai uudehkoa paremmalla teknologialla varusteltua sähköautoa, hinnat liikkuvat 50 000 € molemmin puolin. Lisäksi sähköauton hankkimiseen on saatavana hankintatukea, jonka myöntää Traficom. 

Mikä on sähköauton toimintasäde? Sähköautoissa yhdellä latauksella saavutettava toimintasäde riippuu auton mallista, olosuhteista ja akun koosta. Sähköstä käyttövoimansa saavien autojen toimintasäde on noin 100–500 kilometriä, mutta suuremmilla akuilla voi päästä jopa 500–600 km. Sähköautolla voikin ajaa pääkaupunkiseudulta Lappiin, aivan kuten polttomoottoriautolla. 

Onnistuuko sähköautoilu talvella? Sähköauton käyttö talvella onnistuu myös hyvin. On kuitenkin huomioitava, että talvella eli pakkasessa sähköauton toimintasäde voi lyhentyä 20–40 % pakkaslukemista riippuen. 

Talvella ajoneuvon toimintamatkan säilyttämiseksi suositellaan pitämään autoa kannattaa säilyttää sisätiloissa, jotta lämmittämiseen käytetään mahdollisimman vähän auton akkua. Vaihtoehtoisesti suositellaan käytettäväksi erillistä sisätilanlämmitintä ennen ajoa. 

Kuinka paljon sähköauto kuluttaa sähköä? Siihen, kuinka paljon sähköauto kuluttaa sähköä, ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Sähköauton lataukseen kuluvan sähkön määrä ja kustannukset riippuvat täysin kyseessä olevasta sähköautosta ja sen akun koosta. Isomman akun täyteen lataaminen vaatii enemmän sähköä, mutta toisaalta pienempää akkua pitää ladata useammin. Sähkön hinnan heilahtelut vaikuttavat lataushintaan, joten sähköauton lataamisesta koituviin kustannuksiin vaikuttaa aina sen hetkinen tilanne. 

Monia askarruttaa kysymys, että onko sähköauto kustannuksiltaan kannattava hankinta? Vaikka alkuinvestointi varsinkin uudempien sähköautojen kohdalla on monesti isompi, tarkasteltaessa sähköauton koko elinkaarta, on sähköautoilu etenkin uudempien autojen osalta yllättävän kannattavaa. Lisäksi sähköautoon liittyvät huoltokustannukset ovat usein edullisemmat. Kannattavuuden vertailuun vaikuttavat kuitenkin paljon aina sen hetkiset sähkön- ja polttoaineiden hinnat.

Entä kannattaako ostaa sähköauto? Vastaus tähän on yksilöllinen ja riippuu autoilijasta itsestään ja hänen tarpeistaan. Vaikuttavia tekijöitä on paljon: kertyvät ajokilometrit, omat arvot, sähkön- ja polttoaineen hintojen vaihtelut, auton hankintakustannus, saatavilla olevat tuet hankintaan jne. Mikäli haluat keskustella asiasta tarkemmin, myyjämme auttavat sinua mielellään. 

Tunnetuin ainoastaan sähköautoja valmistava automerkki on Tesla, joita löytyykin J. Rinta-Joupin valikoimasta lukuisia. Lisäksi Volvon omistama automerkki Polestar valmistaa täyssähköautoja. Lisäksi monilta automerkeiltä on viime vuosina tullut uudella teknologialla varustettuja täyssähköautoja, kuten esimerkiksi Kia EV6 sekä Ford Mustang Mach-E, joita molempia löytyy J. Rinta-Joupin valikoimasta uutena sekä Audin e-tron, joita löytyy vaihtoautojen valikoimastamme.