• Otamme autosi vaihdossa
 • Kotimainen perheyritys
 • Yli 3000 auton valikoima
 • Autojen kotiintoimitus jopa 24h
Sähköautot joka lähtöön!
Sähköautot – Katso sähköautovalikoima ja osta omasi!

Sähköautot – Katso sähköautovalikoima ja osta omasi!

J. Rinta-Joupin valikoimasta löytyy sähköautoja joka makuun ja tarpeeseen, niin uutena kuin käytettynäkin. Päivitä nykyaikaan ja vaihda vanha menopelisi sähköiseen!

Sähköauto on auto tai ajoneuvo, joka saa liike-energiansa täysin sähkömoottorista. Täyssähköauton energiavarastona toimivat akut ja toimintasäde autoilla on parhaimmillaan yli 500 kilometriä. Sähköautoja on aloitettu suosimaan EU-alueella niiden ympäristöystävällisyyden vuoksi. Lisäksi polttoainekustannusten jatkuva kasvu on lisännyt sähköautojen kysyntää. Sähköautoilun lisääntymistä puoltaa myös se, että täyssähköautoista ei tarvitse maksaa autoveroa. 

Täyssähköauton lisäksi varteenotettava vaihtoehto ekologisuutta ajattelevalle on hybridiauto, joita myös löytyy J. Rinta-Joupin valikoimasta runsaasti. 

Mietityttääkö sähköauton ostaminen? Lue usein kysytyt kysymykset sähköautoista. Lisäksi voit tutustua sähköauton ostajan oppaaseen

 215 kpl Hakutuloksia

Hakutuloksia 215 kpl
Suosikit Suosikit 0

Hups, ei tuloksia!

Ei huolta, tässä valikoimassamme olevat lähimmät vastaavat ajoneuvot.

Katso vastaavanlaiset autot
Autohaku
Ajoneuvotyyppi

Tuoteryhmä

Vaihteisto

 • Hinta
 • KK-erä

Mitä sähköauto maksaa? Edullisimmillaan käytetyn täyssähköauton saa tällä hetkellä itsellensä reilun 10 000 euron hintaan. Hyviä esimerkkejä tälläisistä käytetyistä sähköautoista ovat mm. Renault Zoe sekä Volkswagen e-up. Mikäli kuitenkin kaipaat täysin uutta sähköllä toimivaa autoa tai uudehkoa paremmalla teknologialla varusteltua sähköautoa, hinnat liikkuvat tyypillisimmillään 30 000 € ja 50 000 € välissä. Tyypillinen esimerkki tällöisestä käytetystä sähköautosta on Tesla Model 3. Lisäksi uuden sähköauton hankkimiseen on saatavana hankintatukea, jonka myöntää Traficom. 

Mikä on sähköauton toimintasäde? Sähköautoissa yhdellä latauksella saavutettava toimintasäde riippuu auton mallista, olosuhteista ja akun koosta. Sähköstä käyttövoimansa saavien autojen toimintasäde on noin 100–500 kilometriä, mutta suuremmilla akuilla voi päästä jopa 500–700 km. Sähköautolla voikin ajaa pääkaupunkiseudulta Lappiin, aivan kuten polttomoottoriautolla. 

Onnistuuko sähköautoilu talvella? Sähköauton käyttö talvella onnistuu myös hyvin. On kuitenkin huomioitava, että talvella eli pakkasessa sähköauton toimintasäde voi lyhentyä 20–40 % pakkaslukemista riippuen. 

Talvella ajoneuvon toimintamatkan säilyttämiseksi suositellaan pitämään autoa kannattaa säilyttää sisätiloissa, jotta lämmittämiseen käytetään mahdollisimman vähän auton akkua. Vaihtoehtoisesti suositellaan käytettäväksi erillistä sisätilanlämmitintä ennen ajoa. 

Kuinka paljon sähköauto kuluttaa sähköä? Siihen, kuinka paljon sähköauto kuluttaa sähköä, ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Sähköauton lataukseen kuluvan sähkön määrä ja kustannukset riippuvat täysin kyseessä olevasta sähköautosta ja sen akun koosta. Isomman akun täyteen lataaminen vaatii enemmän sähköä, mutta toisaalta pienempää akkua pitää ladata useammin. Sähkön hinnan heilahtelut vaikuttavat lataushintaan, joten sähköauton lataamisesta koituviin kustannuksiin vaikuttaa aina sen hetkinen tilanne. 

Monia askarruttaa kysymys, että onko sähköauto kustannuksiltaan kannattava hankinta? Vaikka alkuinvestointi varsinkin uudempien sähköautojen kohdalla on monesti isompi, tarkasteltaessa sähköauton koko elinkaarta, on sähköautoilu etenkin uudempien autojen osalta yllättävän kannattavaa. Lisäksi sähköautoon liittyvät huoltokustannukset ovat usein edullisemmat. Kannattavuuden vertailuun vaikuttavat kuitenkin paljon aina sen hetkiset sähkön- ja polttoaineiden hinnat.

Entä kannattaako ostaa sähköauto? Vastaus tähän on yksilöllinen ja riippuu autoilijasta itsestään ja hänen tarpeistaan. Vaikuttavia tekijöitä on paljon: kertyvät ajokilometrit, omat arvot, sähkön- ja polttoaineen hintojen vaihtelut, auton hankintakustannus, saatavilla olevat tuet hankintaan jne. Mikäli haluat keskustella asiasta tarkemmin, myyjämme auttavat sinua mielellään.

Sähköauton käyttömahdollisuus riippuu myös esimerkiksi siitä, että kuinka helposti ja nopeasti sähköauto on mahdollista ladata. Suomen sähköautojen latausverkosto on laajentunut viime vuosina merkittävästi, mutta se ei ole silti yhtä kattava kuin normaali tankkkausverkosto. Alueittain voi olla myös suurta vaihtelua siinä, kuinka paljon latausmahdollisuuksia on tarjolla. Kun hankkii sähköautoa, onkin hyvä jo etukäteen kartoittaa oman alueensa ja tyypillisimpien ajoreittien latausasemat. Latausasemia on myös erilaisia. Osassa peritään maksu ja osa saattaa olla jopa ilmaisia. Lisäksi latausasemien tehossa on vaihtelua eli siinä, kuinka nopeasti ja paljon latausasema antaa sähköä. Oman latausaseman hankkiminen kotiin on myös varsin hyvä ratkaisu varsinkin, jos oman alueen latausverkosto on heikko. Sähköautoa voi ladata kotona myös normaalin kotitalouspistokkeen kautta, mutta tällöin lataaminen tapahtuu hitaasti ja voi viedä liian kauan aikaa. 

Mitä kannattaa ottaa huomioon kun on ostamassa sähköautoa? Tässä poieni muistilista, kun olet ostamassa sähköautoa:

 1. Toimintamatka: Tärkeintä on varmistaa, että auton toimintamatka/toimintasäde vastaa omaa tarvetta ja odotuksia. Toimintamatka kertoo, kuinka pitkälle autolla voi ajaa yhdellä latauksella.
 2. Latausmahdollisuudet: On hyvä varmistaa, että tyypillisiltä ajoreiteiltäsi löytyy latausasema. Sähköautoilijan on hyvä myös harkita oman latausaseman hankkimista kotiin.
 3. Akun kunto: On hyvä tiedostaa, että akku on sähköauton tärkein osa. Mikäli akku on vanha ja huonokuntoinen, on sillä vaikutuksia sähköauton toimintaan. Lisäksi on hyvä tiedostaa myös, minkälainen takuu akulla on.
 4. Kustannukset: Sähköautoa hankkisessa olisi hyvä laskea auki kustannukset, jotka liittyvät sähköauton hankintana ja käyttöön. Täyssähköauton hankkiminen on monesti kalliimpaa kuin perinteisen polttomoottoriauton, mutta toisaalta käyttökustannukset ovat matalammat.

Miltä sähköautoilun tulevaisuus näyttää? Sähköautoilun tulevaisuuteen vaikuttaa monta tekijää. Varmaa on kuitenkin se, että käytettyjä sähköautoja on tulevaisuudessa enemmän saatavana ja laadukkaita pitkällä toimintasäteellä varustettuja sähkötuoja on vaihtoautoina saatavana nykyistä edullisempaan hintaan. Tässä listattuna muutamia tekijöitä, jotka vaikuttavat sähköautoilun tulevaisuuden kehitykseen:

 1. Akkuteknologia: Akkujen kehitys vaikuttaa suoraan sähköautojen kehitykseen. Akkujen kapasitettia ja kykyä ottaa latausta vastaan varmasti pyritään lisämään tulevaisuudessa. Akkujen kehitys mahdollistaa nopeamman lataamisen sekä pidemmät ajomatkat ilman latausta.
 2. Ympäristövaikutukset: Sähköautoilua pidetään yleisesti ympäristöystävällisempänä kuin perinteisellä polttomoottoriauton käyttöä. On kuitenkin todettava, että myös sähköautojen ja esimerkiksi niiden akkujen tuotanto, käyttö ja kierrätys tuovat mukanansa vaikutuksia ympätistöön.
 3. Latausinfrastruktuuri: Latausinfrastruktuurin kehityksellä tarkoitetaan sitä, että kuinka paljon latausasemia on, kuinka laajasti ympäri Suomen niitä on ja kuinka laadukkaita latausasemia Suomen latausverkostosta löytyy. 
 4. Taloudellisuus: Sähköautojen hintakehitys ja sen suhde käyttökustannuksiin eli esimerkiksi sähkönhintaan vaikuttavat merkittävästi sähköautoilun tulevaisuuteen. 

Paljonko sähköautolla ajaminen maksaa? Sähköautolla ajamisen kustannuksiin vaikuttaa monen monta erilaista tekijää, muun muassa sähköenergian hinta, sähköauton energiatehokkuus sekä latausmenetelmä. Lue lisätietoa sähköauton kustannuksista!

Tunnetuin ainoastaan sähköautoja valmistava automerkki on Tesla, joita löytyykin J. Rinta-Joupin valikoimasta lukuisia. Lisäksi Volvon omistama automerkki Polestar valmistaa täyssähköautoja. Lisäksi monilta automerkeiltä on viime vuosina tullut uudella teknologialla varustettuja täyssähköautoja, kuten esimerkiksi Kia EV6 sekä Ford Mustang Mach-E, joita molempia löytyy J. Rinta-Joupin valikoimasta uutena sekä Audin e-tron, joita löytyy vaihtoautojen valikoimastamme.